Ronald Koeman ha comparegut en roda de premsa enfadadíssim amb l'actuació del VAR, per al tècnic holandès el gran culpable de la derrota del Barça en el Clàssic contra el Reial Madrid. "No és penal. Li he dit a l'àrbitre que tant de bo em puguin explicar un dia el tema del VAR. El VAR només ha entrat en contra del Barça. Ni en el penal a Messi, ni en les dues vermelles de Getafe... La meva pregunta és per què només hi ha VAR en contra el Barça", ha manifestat Koeman. I no li falta raó.

La dubtosíssima expulsió de Lenglet contra el Celta

Després d'una victòria plàcida i sense polèmiques contra el Vilarreal, el Barça va visitar el Celta, un partit que amb 0-1 se'ls va complicar moltíssim als blaugrana per una decisió de l'àrbitre Del Cerro Grande, que va expulsar Lenglet en considerar que el central francès havia deixat anar el braç. Segona groga i al carrer.

La decisió, molt dubtosa, no va poder ser revisada pel VAR, en ser només groga, encara que ja va començar a enutjar Koeman i els jugadors. Per sort, el Barça es va sobreposar i es va acabar emportant els tres punts de Vigo.

El penal de Diego Carlos a Messi en el Barça-Sevilla

La primera decisió polèmica que Koeman ha recordat avui per denunciar un tracte discriminatori del VAR es va produir en el partit Barça-Sevilla. Amb 1-1 al marcador i ja en el temps de descompte, Messi es va internar en l'àrea i Diego Carlos el va fer caure.

Si bé és cert que el central va tocar la pilota, després va trepitjar Messi. Gil Manzano, àrbitre del duel, ni va xiular penal ni va rebre cap avís del VAR perquè, com a mínim, revisés l'acció. "Ha estat penal. Malgrat haver-hi VAR han decidit no xiular-lo", va afirmar després del partit Koeman.

Nyom Getafe De Jong Barça EFE

Nyom no va dubtar en aturar els jugadors blaugrana a base de faltes en el partit Getafe-Barça del cap de setmana passat / EFE

La no expulsió de Nyom i la permissivitat al joc subterrani del Getafe

I els decibels encara van augmentar més en el duel del cap de setmana passat a Getafe. El Barça va perdre en un partit resolt per un penal clar de De Jong, però també per la permissivitat de Soto Grande davant del joc subterrani del conjunt de Bordalás, que no va dubtar en parar el Barça a base de faltes.

Koeman es va queixar per la falta de targetes davant de la reiteració d'entrades dels jugadors del Getafe, però sobretot per la no expulsió de Nyom després d'un cop de colze a Messi, una acció que el VAR hauria d'haver rearbitrat, però que va acabar en l'oblit. "No sé per a què hi ha VAR. Segons la meva opinió hi ha hagut faltes molt perilloses", va afirmar Koeman a la sala de premsa del Coliseum Alfonso Pérez. El tècnic, a més, va denunciar que Nyom li havia dit coses molt lletges. "El primer que li he dit és que Nyom m'ha demostrat falta de respecte i m'ha dit dos o tres vegades coses molt lletges. Li he dit a Bordalás que parli amb el seu jugador".

El possible penal de Casemiro a Messi

L'última jugada que ha reclamat Koeman per justificar la discriminació que està rebent el Barça per part del VAR en aquest inici de lliga s'ha produït en el Clàssic contra el Reial Madrid. Amb 1-2 al marcador i després de la polèmica pel penal xiulat de Lenglet a Ramos, Messi ha caigut dins de l'àrea després d'una entrada de Casemiro, que a més tenia groga.

Si bé és cert que el brasiler toca lleugerament la pilota, després li fa la traveta a Messi. Possiblement no sigui penal, però l'àrbitre ni tan sols ha esperat que el VAR revisés l'acció amb deteniment.