Jürgen Klopp ha anunciat que el 30 de juny se n'anirà del Liverpool, una decisió que ha causat una gran commoció en Anfield Road, on l'alemany és una autèntica llegenda. L'alemany, tanmateix, continua treballant intensament, ja que el Liverpool tenen serioses opcions de poder guanyar la Premier League, el que seria el colofó a una etapa inoblidable a Liverpool. A més, Klopp treballa en el substitut ideal per a Mohamed Salah, un moviment que el Liverpool fa temps que analitza.

I l'elegit de Klopp és Take Kubo, que està creixent moltíssim en la Reial Societat, demostrant que pot ser un dels grans de la pròxima dècada. El japonès només té 22 anys, però és ja un jugador experimentat, està preparat per fer el gran salt. Klopp està enamorat del seu futbol, veu en ell el nou Salah i li ha recomanat al Liverpool que es mogui ràpid, ja que el japonès serà una de les joies del pròxim mercat d'estiu.

Take Kubo celebrant el seu gol al Reial Madrid / Foto: EFE
Take Kubo, celebrant un gol contra el Reial Madrid / Foto: EFE

Del Barça al Reial Madrid

Take Kubo va passar al primer pla mediàtic el 2019, quan va trair el Barça per fitxar pel Reial Madrid. El japonès es va formar en la Masia, però va tornar al Japó per la sanció de la FIFA al Barça pel futbol base. Temps després, Kubo ja podia tornar a Europa, en tenir 18 anys, i tot semblava indicar que fitxaria de nou pel Barça. Quan l'operació estava encarrilada, tanmateix, va aparèixer el Reial Madrid, que li va oferir un contracte d'estrella. Kubo es va oblidar els colors i va exigir al Barça la mateixa oferta, una cosa impossible, per la qual cosa el japonès va fitxar pel conjunt blanc.

En el Santiago Bernabéu, tanmateix, no tenia lloc, per la qual cosa va iniciar el seu periple amb les cessions, passant pel Mallorca, el Vila-real i el Getafe, per repetir una altra vegada al Mallorca. El 2022, la Reial Societat es va interessar en el japonès, que no va tardar a encaixar en el sistema d'Imanol Alguacil. En una temporada i mitja, Kubo acumula ja 15 gols i 11 assistències a la Lliga i és a l'agenda dels grans d'Europa.

Take Kubo, carregant un xut durant la Reial Societat - Barça / Foto: EFE
Take Kubo, en un partit contra el Barça / Foto: EFE

Take Kubo: 80 milions

El gran problema per al Liverpool és que la Reial Societat no té la intenció de vendre, tret que arribi una oferta propera als 80 milions d'euros. Fa un any i mig, el conjunt basc ja va acceptar traspassar Isak, a canvi de 70 milions d'euros, al Newcastle, una sortida que semblava que anava a ser traumàtica, però Alguacil no va tardar a trobar-lo un recanvi.

En aquesta ocasió, doncs, la Reial Societat actuarà de la mateixa manera. Per 80 milions d'euros no el duraran, uns diners amb què podran substituir Kubo sense problemes. Al Liverpool no estudiaran. I és que Jürgen Klopp sap millor que ningú el que necessita la plantilla del conjunt d'Anfield Road.