Entre les possibles destinacions de Raphinha es col·locava al Liverpool, que en el passat sí que és cert que va arribar a mostrar un interès ferm a aconseguir els seus serveis. Jürgen Klopp va quedar sorprès quan es va enfrontar a ell, quan encara militava en les files del Leeds United, i va sol·licitar a la directiva que fes un intent per fitxar-lo. Però en aquell moment, l'internacional brasiler ja havia decidit que abandonaria el Regne Unit, i traspuaria en La Liga EA Sports.

Més concretament, en el Barça, amb el qual ja tenia un acord totalment tancat. Va ser una aposta personal de Deco, que va convèncer Joan Laporta i Mateu Alemany perquè paguessin els aproximadament 60 milions d'euros que costava. I així va ser, contractant un dels millors jugadors de la Premier League, en una operació que semblava ser un total encert. I encara que per a gairebé tothom no fos necessari, va generar molta expectació.

Ricard Pruna Raphinha lesió Barça / Foto: EFE
Raphinha/ Foto: EFE

Però poc va tardar a convertir la il·lusió de la gent en dubtes i escepticisme sobre la seva adaptació. Es va mostrar molt poc consistent en els seus primers mesos en el Camp Nou, i no van tardar a aparèixer les primeres crítiques. Xavi Hernández li va donar minuts, però va acabar perdent la titularitat, i va ser relegat a la suplència, si bé la lesió d'Ousmane Dembélé novament li va permetre aparèixer pels esquemes. Encara que tampoc no va ser capaç d'assentar-se per complet.

I això va provocar que a l'estiu es parlés molt seriosament de la possibilitat que Raphinha sortís traspassat, rebent trucades des de l'Aràbia Saudita i altres clubs d'Europa. Finalment, li van donar una nova oportunitat, també a causa que ja havien perdut 'El Mosquit', que es va unir al Paris Saint-Germain. No obstant això, l'extrem de 27 anys ha continuat decebent, i cada vegada està més clar que no seguirà durant gaire més temps a la plantilla.

Raphinha

Laporta està disposat a escoltar totes les ofertes que arribin, i ja ha pres la decisió d'oferir-lo als conjunts que en el passat van mostrar interès per la seva firma, com van ser els 'reds'.

Klopp ja no vol saber res de Raphinha

Encara que per desgràcia per al Barça, en Anfield s'han oblidat per complet de Raphinha, i Klopp ja no vol saber absolutament res de l'ex del Sporting de Portugal, del Vitòria de Guimaraes o del Stade Rennais.

Ha seguit de prop els seus problemes a Espanya, i no considera que sigui un fitxatge útil per al Liverpool. I menys, al preu que demana Laporta.