Deco també ha perdut la paciència amb Robert Lewandowski, i està convençut que la millor solució per a tothom és que abandoni el Barça com més aviat millor. Les paupèrrimes actuacions que ha firmat aquest 2023 han provocat que sigui un dels jugadors més assenyalats, en mostrar-se molt per sota de les exigències, i no erigir-se en l'estrella de l'equip, com tots esperaven. Ara mateix, passa inadvertit en gairebé tots els partits.

I veient que percep el salari més elevat de la plantilla, el pla que té el director esportiu és traspassar-lo a l'estiu, abans que la seva fitxa continuï augmentant, i el seu valor de mercat continuï caient. Una idea que Joan Laporta comparteix, doncs també es mostra profundament decebut amb el '9', que esperava que fos el nou Leo Messi, i es convertís en la principal referència ofensiva, decidint amb els seus gols els xocs importants.

Robert Lewandowski

Si l'astre polonès continua sent titular indiscutible és simplement perquè Xavi Hernández no disposa d'un 'pla B' en el Camp Nou. Ha intentat col·locar Ferran Torres en aquesta demarcació, però no ha funcionat en absolut, i encara que Marc Guiu té un potencial increïble, continua sent massa jove. Perquè no convé oblidar que tan sols té 17 anys, i encara ni si més no és un habitual per a Rafa Márquez en el filial, que competeix a Primera RFEF.

Per sort per al Barça, tan sols falten uns dies perquè Vitor Roque pugui ser presentat, i pugui entrar en la primera convocatòria. Deco va fer una aposta considerable per l'internacional brasiler, pagant 30 milions d'euros fixos i 30 en variables, una inversió que va ser molt qüestionada. Perquè poca gent considerava que fos necessària tenint Lewandowski en nòmina. Encara que el temps ha acabat donant la raó a l'exfutbolista.

Vitor Roque

Ara mateix, la gran esperança de Laporta i dels socis és que 'Tigrinho' tingui una adaptació ràpida i senzilla a La Liga EA Sports, i solucioni els problemes de punteria que han exhibit.

Vitor Roque pot ser el responsable de la venda de Lewandowski

Si Vitor Roque funciona i firma uns primers mesos destacats en el Barça, la venda de Lewandowski passaria de ser possible a probable. Deco valorarà amb calma aquesta idea, però cada vegada és més concreta l'opció de què l'ex del Bayern de Munic, del Borussia Dortmund o del Lech Poznan acabi fent les maletes.

Aquests sis mesos seran determinants.