Aquest diumenge 16 d'abril, a l'Estadi Municipal Paco Navarro de Santa Perpètua de Mogoda, es donava el tret de sortida a una nova competició de futbol amb més de 300 nens d'entre 8 i 14 anys com a participants. El seu nom, Kids Super League. Semblava que Nil Congost, el seu ideòleg i director, havia aconseguit tirar endavant el projecte, després de 2 mesos de maldecaps pels avisos via burofax rebuts per part de la Kings League, la competició que organitza l'empresa Kosmos, propietat de Gerard Piqué. "Fa dos mesos vam rebre un burofax en el qual se'ns instava a canviar diverses coses, com el nom, el logo, el format... Volíem fer una competició que es deia Kids League i que en certa manera s'assemblava a la Kings League, però amb nens. En aquelles mateixes dates, es va anunciar la Prince Cup, la competició de nens que faran a l'estiu", explica Nil Congost.

La Kings League aconsegueix aturar un torneig infantil per la via judicial a hores que comenci
 

Entenent els motius exposats per la Kings League, Nil Congost i el seu equip van decidir contractar uns advocats per dur a terme tots els canvis necessaris per poder fer una competició amb nens diferent del futbol tradicional i, alhora, diferent de la Kings League. "Decidim canviar-ho tot, fer una competició única. Canviem el logo, la pàgina web, el domini, la identitat cromàtica, el reglament, el format...", recorda Congost. Havia sorgit un dur treball extra, però semblava que tot ja estava preparat.

 

La Kings League, per la via judicial

Sense més notícies de la Kings League, Nil Congost va tirar endavant el projecte, entenent que les deferències dutes a terme evitaven qualsevol comparativa amb la Kings League. "Ho teníem tot contractat, les famílies citades per a les 4 de la tarda, els speakers, una diana gegant amb què els jugadors aconseguien els superpoders, activitats per a pares i nens...". Aquest divendres, però, tot se'n va anar en norris, quan va arribar des del Jutjat Mercantil Número 6 de Barcelona una mesura cautelar exigint cessar de forma immediata tota activitat relacionada amb la Kids League. "La Kids League ja no s'existeix, es diu Kids Super League", recorda Congost.

"També es parla del domini antic... Nosaltres vam fer tots els canvis pertinents, amb l'assessorament d'uns advocats, però en la cautelar no es tenen en compte, es fa referència a tot l'anterior", afegeix l'ideòleg de la nova competició, que recorda que en paralitzar-ho tot, l'empresa promotora ha perdut tots els diners invertits per donar-li inici, així com els acords amb els diferents patrocinadors els que havia arribat.

 

Twitch, el motiu real del vet

Per què la Kings League està sent tan combativa amb una competició de nova creació quan existeixen centenars d'elles? Pel que sembla, l'epicentre del conflicte no està en el fet que es consideri que els "superpoders" que aconsegueixen els participants de la Kids Super League es puguin semblar a les cartes de la Kings League, sinó que els promotors de la Kids Super League volien retransmetre els seus partits per Twitch, una activitat que, pel que sembla, la Kings League considera pròpia. "El que realment no volen és que retransmetéssim la competició per Twitch", afirma Congost. I és que aquí està el quid de la qüestió, les xarxes socials. A la Kings League no li incomoda la rebatejada Kids Super League, el que no vol és que els seus partits es retransmetin per Twitch, monopolitzar-lo. "No té sentit, és com comparar Pasapalabra amb la Ruleta de la Suerte. El que no volen és que els nostres partits es puguin emetre per Twitch", afirma Nil Congost.

El debat, doncs, està servit. Les mesures cautelars del jutge anomenen la competició embrionària, no l'actual amb tots els canvis introduïts. Es pot considerar com a plagi a la Kings League una competició de futbol pel fet que es vulgui retransmetre en stream per una xarxa social? De moment, la competició ha quedat en stand by i a la cautelar es fa petició explícita a l'empresa Twitch perquè inhabiliti el canal de Twitch de la nova competició. Nil Congost és conscient que econòmicament no pot fer res contra la Kings League, que en molt poc temps s'ha convertit en un transatlàntic. Vol analitzar amb els advocats la nova situació, si val la pena anar a judici o si, per contra, ha de desistir de dur a terme el projecte.