Franck Kessié està convencent tots durant les seves primeres setmanes com a nou jugador del Barça. Encara que va ser un fitxatge que no va generar massa expectatives, i que alguns fins i tot consideraven innecessari, la realitat és que ha demostrat tenir el nivell necessari per poder ser d'ajuda. I ha donat la raó a Xavi Hernández, que va ser qui va insistir a Joan Laporta perquè tanquessin la seva contractació, aprofitant que podia aterrar totalment gratis.

Òbviament encara és aviat per treure conclusions i valorar si ha valgut la pena la seva incorporació, però en els amistosos ha estat un dels jugadors més destacats. Perquè aporta un perfil molt diferent de la resta dels seus companys, en tenir un físic privilegiat, i que no està exempt de qualitat tècnica. A més, també té arribada a l'àrea rival, i no s'ha parlat gaire de cap altra de les seves especialitats, però és un expert en els llançaments de penal.

De fet, en diversos mitjans assenyalen que ara mateix és el gran candidat a haver d'assumir la responsabilitat de tirar totes les penes màximes. Queda per veure quin és el rol que tindrà, ja que al principi molts esperaven que fos un simple membre en la rotació de la plantilla. Però no es pot descartar que acabi sent titular, i acompanyi Pedri González i Sergio Busquets en el centre del camp, traient-li el lloc a Pablo Paéz 'Gavi'.

Això posaria en una situació encara més delicada Frenkie de Jong, el futur del qual està en l'aire. De moment, en el Camp Nou li han deixat molt clar que no entra en els plans, i que ha de marxar. Perquè és un dels elegits per deixar una important quantitat de diners a les arques, i així equilibrar la balança, a causa que han tingut moltes despeses. El seu traspàs al Manchester United s'ha frustrat, i esperen rebre noves ofertes.

Frenkie de Jong entrenament Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong/ Foto: EFE

Inicialment demanaven més de 80 milions d'euros per permetre la seva venda, però ara es conformarien amb rebre menys de 75, si d'aquesta manera poden facilitar la tasca de trobar un comprador.

De Jong no es rendeix

Per molt que en el Barça li hagin advertit, De Jong no es rendeix, i continuava confiant a poder revertir la seva situació. Estava convençut que aconseguiria fer canviar d'opinió Xavi, i podria recuperar la titularitat. Tanmateix, cada vegada és menys probable que això passi.

Perquè la competència en aquesta demarcació és massa elevada, i no volen frenar la progressió de Gavi ni de Pablo Torre, que acaba d'arribar.

Encara que el gran rival de l'holandès ara mateix sembla ser Kessié.