Jude Bellingham és, sense cap dubte, un dels noms a tenir més en compte en aquest Mundial de Qatar. Als seus 19 anys, el migcampista anglès ha de ser un dels líders d'un equip que intentarà arribar a les fases finals del torneig per repetir el bon paper que van donar a la passada Eurocopa, on van caure a la final contra Itàlia. Ara, a la Copa del Món, encara que no formen part del selecte grup de seleccions favorites, molts la consideren com una de les tapades, i en part és per Bellingham.

Jude Bellingham, taxat en 202 milions d'euros

La seva presència al mig del camp suposa una garantia tècnica i física, ja que a més de ser un portent, no està gens exempt de qualitat. Aquesta és la seva tercera temporada a Alemanya, de la mà del Borussia Dortmund, que va apostar per ell pagant-li 25 milions d'euros al Birmingham quan amb prou feines havia jugat a la segona divisió anglesa, i el seu fitxatge s'ha demostrat com un encert absolut. Una mica més de dos anys després, el seu valor s'ha multiplicat i, segons el Centre Internacional d'Estudis de l'Esport (CIES) és el jugador més valuós de tot el Mundial de Qatar.

Jude Bellingham entrenament Anglaterra / Foto: Europapress
Jude Bellingham, en un entrenament amb la selecció d'Anglaterra / Foto: Europapress

Segons l'estudi d'aquest observatori futbolístic, Bellingham està taxat en 202 milions d'euros, un més que el segon d'aquesta classificació, el brasiler Vinícius Jr. Així doncs, el Reial Madrid disposa al seu equip del segon futbolista de més valor de tot el Mundial, i vol al primer, perquè Bellingham és un dels principals objectius de Florentino Pérez de cara al pròxim estiu. El president blanc vol prosseguir en la renovació del centre del camp merengue, que ja va iniciar el 2021 amb l'arribada d'Eduardo Camavinga, i aquest estiu amb el fitxatge d'Aurélien Tchouaméni.

El Reial Madrid haurà de lluitar amb el Liverpool pel seu fitxatge

Bellingham és una autèntica joia i, com a tal, el Madrid sap que no està sol en la cursa per fitxar-lo. Perquè el Liverpool també va amb tot. El club anglès ja hauria preparat una primera oferta de 100 milions d'euros perquè el Borussia Dormtund l'acceptés però, atenent a les dades esmentades en aquest article, es presumeix insuficient. Aquests 202 milions són un número totalment fora de mercat, i en cap cas no es pagarà una cosa així, però Florentino Pérez és plenament conscient que tampoc valdrà 100 milions.

Jude Bellingham Borussia Dortmund / Foto: Tim Goode - Europa Press
Jude Bellingham celebra un gol amb el Borussia Dortmund / Foto: Tim Goode - Europa Press

Al Reial Madrid li queden encara diversos mesos per prendre decisions d'aquest tipus abans que a l'estiu s'hagi d'executar, o no, qualsevol moviment. De moment, al Santiago Bernabéu seguiran molt de prop el seu rendiment a Qatar, però no serà l'únic anglès al radar. Perquè el seu company a la sala de màquines, Declan Rice, també és un perfil a tenir en compte. Menys mòbil i més posicional, el jugador del West Ham també podria sortir el pròxim estiu.