El britànic Chris Froome aconseguirà la victòria a la Vuelta d'Espanya de 2011 amb 8 anys de retràs. Aquest dijous, la Unió Ciclista Internacional (UCI) ha anunciat que l'espanyol Juan José Cobo, guanyador d'aquella edició, ha estat desqualificat perquè és "culpable d'una violació de la regla antidopatge, després d'utilitzar una substància prohibida en els anys 2009 i 2011 detectada al seu passaport biològic".

Tot i que Cobo pot recórrer la sanció, quan es concreti la decisió de la UCI Froome passarà a ser el guanyador de l'edició del 2011, en la qual va ser segon.

El Tribunal Antidopatge de la UCI considera l'excliclista espanyol "culpable d'una violació de la regla antidopatge" i anuncia que la seva decisió es publicarà al lloc web de la UCI "en el moment adequat", segons ha informat l'organisme de ciclisme mundial.

La decisió podrà ser recorreguda davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) en conformitat amb l'Article 30.2 de les Regles de Procediment del Tribunal Antidopatge de la UCI i l'Article 74 de la Constitució de la UCI en el termini d'un mes a partir d'aquest dijous.