El Joventut de Badalona celebra aquest dilluns 90 anys de vida en un escenari "estrany i ple d'incerteses" pel coronavirus però amb la il·lusió que el bàsquet "torni a omplir de vida al Palau Olímpic". Així ho ha assegurat el seu president, Juanan Morales, en una carta publicada a les xarxes socials de club, felicitant tots els seguidors i aficionats de la Penya.

El president verd-i-negre destaca que malgrat la "complicadíssima" situació actual, la Penya segueix sent "fidel a les seves arrels" i la seva essència la defineix "el que som, no el que ens passa". El 30 de març de 1930 un grup de badalonins van fundar la Penya Spirit of Badadona inspirant-se en "l'esperit de l'aviador Charles Lindbergh" que tres anys abans havia creuat l'Atlàntic des de Nova York a París a bord de l'avió Spirit of St. Louis.

A la carta als seus socis, Morales recorda que al llarg de 90 anys el club "ha capejat grans temporals esportius, econòmics i institucionals" que els va portar "al límit", però que amb "determinació i compromís en els seus valors" han aconseguit tirar endavant.

Sense anar més lluny, fa dos anys, amb Morales ja de president després de prendre el relleu de Jordi Villacampa, el club es va plantejar la seva dissolució per la greu crisi econòmica que patia i la delicada situació esportiva amb l'amenaça de l'descens a la Lliga LEB. Va aconseguir remuntar gràcies a la injecció econòmica que van suposar els 3,7 milions d'euros aportat per Scranton, grup inversor vinculat a la farmacèutica Grifols, per convertir-se en el màxim accionista de club.

Morales assenyala en la seva missiva que el confinament està sent "molt dur" tant per al Joventut com per als tretze clubs de Badalona amb els seus 2.500 nens que practiquen bàsquet a la ciutat. Però el president de la Penya confia en el futur: "Som esperança, som futur, som intrèpids, som emoció. Som 90 anys d'història i el que ens queda junts".