El passat dimarts, l'actual directiva del FC Barcelona va presentar els resultats de l'informe 'Forensic', que demostraven presumptes irregularitats en l'administració del club durant el mandat de Josep Maria Bartomeu. Un dels pagaments "irregulars" era de 15 milions d'euros a l'Atlètic de Madrid.

Fitxatge frustrat

Segons Rac1, la junta de Bartomeu va fer aquest pagament als matalassers per fitxar a José María Giménez, central uruguaià. Quan el Barça va incorporar Griezmann, l'estiu del 2019, ja existia la intenció de signar també el defensa, però no hi havia suficients diners al club per fer les dues operacions. El mateix estiu s'havia fitxat a Frenkie de Jong per 85 milions d'euros.

jose maria gimenez atletic de madrid europapress

José María Giménez en un partit amb l'Atlètic de Madrid / Europapress

L'Atlètic de Madrid es remetia a la clàusula de Griezmann, 120 milions d'euros que els blaugranes van pagar, i per Giménez demanava 80 milions d'euros. Des del club es va considerar que era inviable afrontar els dos traspassos, per això van prioritzar a Griezmann i van avançar el pagament de Giménez. 

El central de Toledo, Uruguai, no era la primera opció de la secretaria tècnica blaugrana per reforçar l'eix de la defensa. La prioritat era Matthijs de Ligt, però el club es va negar a pagar la comissió de 20 milions d'euros que demanava l'agent del jugador, Mino Raiola. És per això que es va activar una alternativa

S'incloïa un dret a tanteig per d'altres jugadors

Sempre segons Rac1, Bartomeu va explicar que finalment l'operació de Giménez no es va poder tancar, perquè va arribar la pandèmia i va tenir un gran impacte sobre la situació econòmica del club, que ja no era bona. Per això en els informes del 'Forensic' apareix aquest pagament a l'equip madrileny a canvi de res.

Josep Maria Bartomeu trist cotxe barca EFE

Josep Maria Bartomeu, amb posat trist, dins el cotxe / EFE

En aquests 15 milions d'euros també s'incloïa un dret a tempteig sobre altres jugadors matalassers, en el cas que Giménez es lesionés. Segons sembla ser, però, cap d'aquests suposats jugadors -entre els quals hi havia l'actual futbolista del Chelsea, Saúl Ñíguez- acabarà vestint de blaugrana.

Josep Maria Bartomeu diu estar "tranquil", convençut que ni ell ni ningú de la seva junta ha comès cap acte il·lícit al capdavant del Barça. Ara és el torn de la fiscalia per determinar si les irregularitats presentades són o no són constitutives de delicte. La junta de Joan Laporta ja ha deixat en mans dels fiscals els resultats de l'informe 'Forensic', encarregat a una empresa externa. 

Imatge principal: Josep Maria Bartomeu, amb rostre seriós / EFE