En èpoques de crisi, Josep Maria Bartomeu creix i es fa més fort. Fracàs esportiu, esclata l'escàndol de les xarxes socials, sis directius dimiteixen i, després d'uns mesos de confinament, de rebaixes salarials, d'un ERTO i de problemes econòmics, quan obtenen l'auditoria del BarçaGate tot torna a la normalitat.

Jaume Masferrer, director de presidència del Barça i mà dreta de Bartomeu, també el principal assenyalat del cas I3 Ventures, va ser suspès de feina (no de sou), i amb l'auditoria en mà el president blaugrana ha decidit reubicar-lo. Ni càstig ni res que se li assembli, ara Masferrer serà l'assessor de presidència de Bartomeu i no haurà de fer acte de presència en el seu lloc de treball ni tindrà cap competència en cap àrea del club.

Bartomeu Oscar Grau mascareta Barca FC Barcelona

Òscar Grau i Josep Maria Bartomeu a la Ciutat Esportiva

Moix, l'últim responsable econòmic

El Barça es recol·loca amb un Bartomeu fent d'estratega als despatxos. I per solucionar el tema del control intern, ja canviant de cara en la posició de compliance officer, ha fet un pas més. Bartomeu ha creat un nou comitè per controlar tota l'economia del club blaugrana, que tindrà en el vicepresident econòmic i patrimonial i responsable de l’Espai Barça, Jordi Moix, com el màxim responsable.

Precisament, Moix liderarà un equip que completaran Oriol Tomàs i David Bellver, que hauran de donar el vistiplau a qualsevol operació econòmica que faci el club. Així doncs, en l'afer dels fitxatges dels propers mesos, Òscar Grau, el CEO, i Éric Abidal i Ramon Planes, encarregats de la direcció esportiva, hauran de passar el filtre de Moix.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat