El Barça perd contra l'Osasuna després d'un partit vergonyós (1-2) i s'acomiada definitivament de la Lliga Santander. El Reial Madrid ha guanyat el seu partit i s'ha adjudicat el títol.

La pitjor primera part de la temporada

Tot i que el miracle i la carambola semblava impossible, ja s'ha vist des del primer minut al Camp Nou que els jugadors del Barça no hi confiaven gens. Ni tampoc Quique Setién amb l'onze que ha presentat, ple de suplents i gràcies que almenys Messi era titular.

No s'ha vist res del Barça durant una hora de joc. I el que sí s'ha vist ha estat un Osasuna amb ganes de mostrar-se i endur-se els tres punts. I és que ni el control ha estat del Barça, un tema intocable des de l'arribada de Setién. L'Osasuna ha fet el primer gol al minut 16 amb volea de l'exblaugrana Arnaiz.

ansu fati junior firpo barça efe

Ansu Fati i Junior Firpo mirant a l'infinit

Però si al Camp Nou el Barça es jugava seguir confiant amb el miracle, de reüll tothom mirava a Valdebebas, on el Reial Madrid podria decidir la Lliga. I poc després que el Barça encaixés el gol, Benzema marcava contra el Vila-real.

El Barça ha fet possiblement el pitjor primer temps de l'era Setién i segurament de la temporada. Ni una falta al travesser de Messi ha pogut emmascarar la vergonya.

estupinan messi barça osasuna efe

Messi durant una jugada del partit

Messi tira d'orgull

I després han vingut els gols anul·lats. El Barça ha fet un pas endavant, més per orgull que per altra cosa. També perquè fer-ho pitjor que els primers 45 minuts era difícil. I quan portaven poc més d'un minut de la segona meitat, Braithwaite ha marcat després d'una assistència de Messi. Però gol que l'àrbitre no ha donat per un fora de joc clar de l'argentí.

El Barça ha millorat i Messi ha empatat el partit, finalment, al minut 62 amb una falta perfecta. Ni l'ha celebrat. Ja feia temps que no en marcava a pilota aturada. I així ha mig arreglat el partit.

messi barça efe

Messi celebrant el gol

A posteriori han anul·lat un gol a Suárez, per un fora de joc més que just. I abans de la segona pausa d'hidratació, l'Osasuna s'ha quedat amb 10 futbolistes: expulsió d'Enric Gallego per un cop de colze a Lenglet.

Però ni jugant amb un futbolista més s'ha pogut resoldre el partit. Fins i tot, l'Osasuna, gràcies a Roberto Torres, ha fet el gol definitiu en el temps de descompte. I el Barça ha confirmat la derrota.

El Madrid guanyava per 2-1, amb patiment final, però la Lliga ja era blanca. El Barça no ha pogut ni acomiadar-se del Camp Nou amb una victòria. Veurem què passa a la Champions.