Mitja Europa sospira en pensar que Erling Haaland podria convertir-se en el seu davanter centre a partir de la pròxima temporada, i el Barça és un dels moltíssims clubs que faran tot el possible per convèncer-los tant a ell com el Borussia Dortmund que el seu pròxim repte ha de ser a Barcelona. Però la competència serà brutal, i és que altres gegants com el Madrid, el Bayern o el Manchester United també ho deixaran tot per fitxar-lo.

Els informes erràtics sobre Haaland

És un fitxatge que sortirà car, sigui quin sigui el seu pròxim equip, però et garanteix, si no es torça la seva carrera, una enorme xifra de gols. Perquè això és el que ha fet durant tota la seva trajectòria, marcar gols. I fa anys que ho fa. Primer al Molde noruec, on va tenir la seva primera experiència professional al seu país d'origen, però és que al Salzburg, tant a la lliga austríaca com en competicions europees va continuar engrandint les seves xifres golejadores.

erling haaland borussia dortmund senala dit europa press

Ara, tots volen a Haaland / Europa Press

Ja va ser en aquell moment quan molts dels grans equips d'Europa van intentar el seu fitxatge, encara que va acabar decidint-se pel Borussia Dortmund, on sabia que jugaria i ser una estrella. Va rebutjar molts clubs grans, però no el Barça, perquè Josep María Bartomeu va decidir fer cas a uns informes desfavorables sobre el noruec i no va intentar el seu fitxatge.

Tal com avança Culémanía, un dels vistaires del FC Barcelona va realitzar un informe sobre Haaland on assegurava que no complia les condicions necessàries per jugar al Barça perquè, encara que destacava la seva enorme capacitat golejadora, no tenia el perfil de jugador associatiu que requereix el joc de posició i el model establert a Can Barça.

Es va crear un nou informe per ocultar-ho

El que era cap d'observadors, Pep Boada, actualment al Granada, va donar per bo l'informe i va convèncer Bartomeu que no intentés el seu fitxatge. I sempre segons l'esmentat mitjà d'informació barcelonista, el més curiós del cas és que els informes han desaparegut. Quan es va demostrar que els esmentats informes eren erronis i que Haaland estaria a l'altura en absolutament qualsevol club del planeta, van voler revisar-se els informes i es van trobar amb una gran sorpresa.

erling haaland ed bull salzburg europa press

Haaland celebrant un gol amb el Salzburg / Europa Press

En el sistema va aparèixer un informe paral·lel que sí que recomanava el fitxatge del davanter nòrdic. Es va creure que algú havia eliminat els informes antics, però no es trobaven perquè d'inici apareixia el nou, encara que continuen existint ambdós. Afirma Culémanía que l'autor dels informes, veient el seu error, va voler fer-ne un de nou amb l'esperança que el primer que va elaborar deixés d'aparèixer, però no ha estat així.

Sigui com sigui, el Barça no va fitxar Haaland, en una operació que podria haver-se tancat per prop de 40 milions d'euros. Uns 20 en concepte de traspàs, i la resta en comissions, majorment per al seu agent Mino Raiola, que no tenia gaire bona relació amb Bartomeu. En canvi, el representant italià sí que es porta bé amb Laporta, i el president blaugrana vol jugar aquesta carta per fitxar, un parell d'anys més tard, a Erling Haaland.