Els desitjos d'avui són els fitxatges de demà. No obstant això, cal posar-los en marxa amb molta antelació i això és el que pretén fer Joan Laporta amb Erling Haaland. El davanter noruec està cridat a marcar una època al món del futbol  de la mateixa manera que Kylian Mbappé. El francès té molts números d'acabar al Reial Madrid, per la qual cosa, el Barça vol fer tot el possible perquè el noruec no sigui el seu acompanyant a la davantera blanca.

D'aquesta manera, el fitxatge de Haaland encapçala la llista de prioritats de Laporta, doncs seria un fitxatge estratègic com ho va ser el de Ronaldinho l'any 2003. L'arribada de l'ex del Borussia Dortumnd suposaria, de segur, la fi de la manca de gol blaugrana, a més a més, de ser una gran bomba de màrqueting. 

Erling Haaland enfadado Borussia Dortmund EFE

Erling Haaland, durant un partit amb el Borussia Dortmund / EFE

Raiola de per mig

El president del Barça té a la seva baralla una carta que no té Florentino Pérez: la gran amistat que manté amb el seu agent, el neerlandès Mino Raiola. Malgrat l'optimisme, l'as sota la màniga de Laporta el neutralitza ràpidament Florentino amb la carta més important; la dels diners.

Tal com va confessar l'exfutbolista anglès Steve McManaman, "el Reial Madrid té el baül de diners ple per a gastar" i "pot permetre's fitxar als dos". Per contrarestar-ho i segons informa El Triangle, Laporta té previst signar un crèdit de 500 milions per abordar l'operació de l'ariet noruec. El traspàs de Haaland costaria entorn de 450 milions d'euros. 100 en concepte de traspàs, 40 milions més en forma de comissió per a Raiola tal com detalla SkySports, i 70 milions d'euros anuals durant les cinc temporades que estipularia el seu nou contracte.

Mino Raiola @minoraiola

Mino Raiola, amb la Pilota d'Or / @minoraiola

El pla de Laporta

Enric Masip, assessor esportiu de Joan Laporta, va manifestar públicament que el fitxatge del futbolista borusser "és difícil però no impossible". Tanmateix, tot passa per què el Barça sigui capaç de pal·liar l'ajustadíssima massa salarial de la primera plantilla i això es redueix a alliberar els contractes desproporcionats d'alguns jugadors de l'equip.

D'afegida, el Barça té la possibilitat d'encarar vendes a l'estiu de 2022 com podria ser el cas de Memphis Depay, el de Philippe Coutinho o el de Clément Lenglet. A banda d'això, un cop acabada la temporada al 30 de juny, comença un altre curs econòmic en què Laporta podria justificar el cost total de Haaland dividit en cinc. És a dir, si Haaland costés un total de 450 milions d'euros, podria justificar-ne 90 per temporada i equilibrar-los amb altres ingressos del club.

 

Imatge principal: Enric Masip, Xavi Hernández i Joan Laporta / EFE