Un canvi de dinàmica. Aquest va ser el detonant per al Barça per destituir Ernesto Valverde i fitxar Quique Setién. El president del club blaugrana, Josep Maria Bartomeu, ha volgut remarcar que els resultats eren bons, però "calia donar un impuls" a la temporada. Bartomeu ha insistit que aquesta crisi li hauria agradat que les coses "es fessin d'una altra manera".

"Ens calia donar un impuls"

"El tarannà d'aquesta junta no és aquest i les últimes setmanes hem parlat amb molts entrenadors per parlar del futur. No s'ha fet públic. Ha sortit un nom (Xavi Hernández), però són converses privades", ha assegurat Bartomeu en la roda de premsa de presentació de Quique Setién.

Quique Setién Bartomeu Abidal Sergi Alcázar

Sergi Alcàzar

El president del Barça ha comentat que la dinàmica "era millorable tot i que els resultats estaven molt bé". "Amb Valverde ho havíem parlat moltes vegades, la relació era molt estreta amb ell, però les coses eren millorables", ha afegit.

Bartomeu ha afirmat que "ens calia donar un impuls per afrontar aquest final de temporada" i que els "objectius són els màxims: Lliga, Champions i Copa". Tot i això, el president de l'entitat catalana ha volgut agrair la feina de Valverde i ha assegurat que "ha deixat molt bona petjada".

"La manera de treballar és com la que ens agrada"

Un dels grans motius de decidir-se per Setién va ser la filosofia que té el càntabre del futbol. "La manera de treballar és com la que ens agrada el Barça, cuida el joc, l'estil, i amb això coincidim totalment", ha afirmat Bartomeu.

Quique Setién Sergi Alcázar

Sergi Alcàzar

Per la seva part, el director esportiu del Barça, Eric Abidal, ha valorat molt positivament l'arribada de Setién. "És una alegria. És un entrenador que ha demostrat la seva filosofia de joc, el més important és la comunicació que té amb els jugadors, està sempre centrat amb els detalls, em recorda la meva època de jugador amb el Barça", ha explicat.

Setién serà entrenador del Barça fins al 30 de juny de 2022 i el seu debut serà aquest diumenge contra el Granada. Aquest dimarts també s'ha conegut el rival als setzens de final de la Copa del Rei, l'Eivissa.