José Mourinho ja no té feina. El Manchester United ha fet fora l'entrenador portuguès després de dues temporades i mitja dirigint el club anglès. Els mals resultats i la mala imatge de l'entitat per culpa de Mou, han acabat per trencar la relació. I ara el Reial Madrid podria tornar a pensar en ell.

Al carrer i sense menjar-se els torrons. Mourinho ara necessita reconduir la seva carrera a les banquetes si no vol donar-li la raó a Iker Casillas, que ja el vol retirar. I comencen les especulacions al voltant de la figura de l'entrenador més polèmic dels últims temps.

És notori i evident que dels equips que ha deixat enrere gairebé sempre ha deixat més d'un incendi. Això va passar a Madrid, amb molts detractors del portuguès, però també amb capítols similars al Manchester United, a l'Inter de Milà o al Chelsea.

José Mourinho EFE

EFE

El Madrid li apropa la porta de Mourinho

El seu incert futur comença a crear una sèrie de rumors que podrien encendre diversos aficionats. Una de les possibilitats més properes i més creïbles és el retorn al Madrid.

El club blanc, encara sense rumb i amb l'ànima perduda després de la marxa de Cristiano Ronaldo i de Zinedine Zidane, ha fet aigües amb Julen Lopetegui i no acaba d'arrencar amb Santiago Solari.

L'entrenador argentí ha estat el recurs fàcil de Florentino Pérez després de no trobar entrenadors que volguessin dirigir el vigent campió d'Europa. A més, la nau del Madrid, una de les més complicades de pilotar pels egos que hi ha dins del vestidor, sembla que almenys aquesta temporada tindrà una baixada de rendiment considerable.

Mourinho, que va acabar malament amb Cristiano (fora del club), i encara té a Florentino, el seu valedor, dirigint el club, pensa en el Madrid com una opció real per seguir triomfant. L'entrenador portuguès fa gala dels seus títols i de tot allò que ha guanyat, i el club blanc seria una nova solució per seguir alimentant un ego també considerable del portuguès.

mourinho gtres

GTRES

L'únic dubte dels dirigents i aficionats madridistes seria tot allò que porta incorporada la figura de Mourinho. Polèmic, incendiari, amb mala relació amb la premsa i un entrenador inflexible per a la plantilla, podria acabar per destrossar el Madrid. Tot i això, també hi ha la possibilitat que aquesta sigui l'única solució per un canvi de cicle blanc.

Amb el Mundial de Clubs a l'horitzó, el mal joc del Madrid i la pèssima situació a la Lliga podria obrir-li la porta a l'arribada de Mourinho en el cas de perdre el Mundial aquest final d'any. Un recurs que solucionaria els problemes d'un Florentino que sembla que ja sap emocionar el madridisme ni amb entrenadors ni amb fitxatges de grans figures.

Mourinho podria ser la solució del Madrid actual. Si el portuguès hagués quedat lliure fa unes setmanes, quan Solari encara era entrenador interí, el recanvi hauria estat clar. Però si el Madrid no falla al Mundial de Clubs i segueix sobrevivint a la Lliga, a la Copa i a la Champions, sembla que l'opció més factible seria el retorn del portuguès de cara a la temporada vinent.

O qui sap si Mou ja pensa en la jubilació paulatina i entrenar la selecció portuguesa podria resoldre el seu futur abans de la retirada definitiva.