Jornada rodona per als equips catalans de la Segona Divisió espanyola. Per primer cop en tot el curs, el Girona, l'Espanyol i el Sabadell van guanyar els seus respectius partits a la categoria de plata, fet que els impulsa per aconseguir els objectius marcats.

Sylla, de nou decisiu

El primer triomfador de la jornada intersetmanal va ser el Girona, que dimarts passat va derrotar el Cartagena a Montilivi gràcies a dues dianes d'un dels nous fitxatges, Mamadou Sylla (2-1). El senegalès s'ha convertit en el referent ofensiu de l'equip aprofitant les molèsties de Cristhian Stuani i el cert és que els seus companys el busquen constantment.

Davant de l'equip murcià, l'ex del KAA Gent va marcar l'1-0 ben aviat, al minut 6, fent valer una gran passada a l'espai de Samu Sáiz. A la segona part, i després que l'incombustible Rubén Castro empatés el duel, el punta blanc-i-vermell va tornar a veure porteria, aquesta vegada a centrada de Jordi Calavera i amb un excel·lent cop de cap, digne del millor Stuani. Els de Francisco Rodríguez són tretzens amb 12 punts però 2 partits menys.

L'Espanyol no té límit

D'altra banda, l'Espanyol va reprendre la ratxa triomfal que el catapulta com l'indiscutible favorit de la categoria. Després d'empatar a Tenerife, els blanc-i-blaus van rebre la Ponferradina a l'RCDE Stadium i no van tenir miraments (2-0).

El primer gol de la nit va arribar de la mà de Raúl de Tomás, a passada de Sergi Darder, i el segon just després del descans, obra d'Adrián Embarba, gràcies a un rebot. Queda molta competició, però amb aquests noms, els pericos ho tenen tot de cara per passejar-se per Segona. Ara per ara segueixen líders amb 20 punts i una única derrota al caseller.

Primera victòria del Sabadell

La gran notícia de la jornada en clau catalana, però, va arribar aquest dijous. El CE Sabadell, que fins ara només havia aconseguit rascar un empat, va derrotar el Leganés, un dels conjunts més forts de la categoria, a la Nova Creu Alta (1-0).

La diana decisiva va ser obra de Juan Diego Molina, conegut futbolísticament com 'Stòitxkov' fent referència al mític exblaugrana, qui va batre amb l'esquerra el 'Pichu' Cuéllar a la segona part. Els arlequinats, això sí, van estar de sort, i és que al primer temps el Leganés va enviar tres pilotes al travesser. Sigui com sigui, el conjunt vallesà és cuer amb 4 punts, a 4 de la salvació però amb 2 partits menys.