Tot i que el mercat de fitxatges en el món del futbol acaba sorprenent, hi ha coses que, o bé per obra del destí, o bé per qüestions d'equilibri còsmic, mai han arribat a produir-se. No obstant això, Jorge Mendes, magnat en la matèria de representació de futbolistes, volia tractar de trencar aquest llindar intangible amb una proposta que, encara que hauria estat un boom mediàtic, tenia massa hàndicaps en cas de produir-se.

El cas és que el 'superagent' portuguès hauria proposat a Joan Laporta l'arribada de Crisitano Ronaldo al FC Barcelona durant aquest mercat d'hivern. I és que, tal com avança El Mundo, Cristiano hauria demanat a Mendes col·locar-lo al Chelsea o al Bayern de Munic, però en vista que cap de les dues entitats va donar llum verda a la seva incorporació, el lusità hauria tractat de persuadir el Barça que una llegenda del Reial Madrid com ho és CR7 tenia cabuda al Camp Nou.

Cristiano Ronaldo ceño fruncido Portugal / Foto: EFE
Cristiano Ronaldo, durant un escalfament de la selecció de Portugal durant el Mundial de Qatar / Foto: EFE

Cristiano Ronaldo esperava un últim tren europeu

Tal com es venia informant ja des d'abans que el Manchester United i el '7' acordessin la rescissió del seu contracte a Old Trafford, Jorge Mendes volia escoltar les propostes d'equips europeus abans d'acceptar la que li va acabar arribant de l'Al-Nassr. I és que, tot i que l'entitat saudita prometia convertir-lo en encara més multimilionari, l'objectiu del pentacampió de la Pilota d'Or era seguir marcant gols a nivell top.

No obstant això, i en vista que per la seva estació no passaven més trens, Jorge Mendes, qui té nombrosos negocis al Camp Nou en futbolistes com Nico González, Ansu Fati o Alejandro Balde, hauria demanat el favor a Joan Laporta de fer espai al qui és el seu representat insígnia des de fa ja més d'una dècada.

Joao Félix Cristiano Ronaldo Jorge Mendes / Foto: Europa Press
Joao Félix i Cristiano Ronaldo són futbolistes que representa l'empresa 'Gestifute' presidida per Jorge Mendes / Foto: Europa Press

Xavi Hernández hauria vetat l'operació

Tot i que la proposta era suculenta, Joan Laporta, com no podria ser d'una altra manera, li hauria traslladat a Xavi Hernández que, en general, és qui té el filtre final per decidir si una operació es tira endavant o es queda en mer interès. Amb tot, en aquest cas, Xavi hauria denegat l'oferta de Mendes, ja que, a banda que el Barça ja té el gol en les bones mans de Robert Lewandowski, Xavi era futbolista quan el Cristiano Ronaldo més prepotent s'enfrontava al Barça i demanava calma a la seva afició.

De fet, l'entitat catalana hauria estat l'últim cartutx a cremar per part de Jorge Mendes abans de donar llum verda al trasllat del futbolista de Madeira a l'Aràbia Saudita. L'esmentada font assegurava que el mateix CR7 hauria amenaçat el seu representant amb trencar relacions en cas de no aconseguir-li una oferta europea, i amb el no del Barça, Mendes ja no tenia altra opció que la de l'Al-Nassr.