"Aquesta serà la meva última cursa a MotoGP i després em retiro com a pilot professional". Amb aquestes paraules s'ha expressat Jorge Lorenzo aquest dijous en una roda de premsa que ha acollit 300 persones entre periodistes, pilots, familiars i companys d'equip.

Jorge Lorenzo, cinc vegades campió del món en motociclisme, ha anunciat la seva retirada i s'ha vist al mallorquí emocionat per tota la seva carrera. "Sempre he dit que hi ha quatre dies importants a la carrera d'un pilot: el dia del seu debut, quan aconsegueix la primera victòria, quan guanya el seu primer Mundial, quelcom que no tot el món aconsegueix, i quan anuncies la teva retirada. Aquest dia ha arribat per a mi", ha comentat.

El pilot d'Honda ha confessat que després d'Assen no ho va poder superar i que no trobava cap motivació ni paciència per superar-ho. "Adoro córrer, competir, aquest esport i guanyar, però m'he adonat que no era possible a curt termini", ha assegurat.

Lorenzo està segur i creu que "aquesta és la millor decisió". "No podem lluitar només pels punts, els cinc primers o el podi, que crec que era possible a llarg termini. Vull estar aquí per guanyar. Gràcies a Derbi, Aprilia, Ducati, Yamaha i Honda, a la meva mare que em va portar al món i al meu pare que em va transmetre l'amor per aquest esport, també a tots els meus fans", ha sentenciat.