Una de les operacions que el Barça va intentar tancar en la recta final del mercat va ser la sortida de Jordi Alba. Perquè amb la irrupció del jove Alejandro Balde i la probable arribada de Marcos Alonso, que està pendent d'anunciar-se, el '18' s'havia quedat sense espai en els plans de Xavi Hernández. Per aquest motiu, Joan Laporta va tractar de buscar-li una destinació, per a així poder estalviar-se l'elevat salari que percep, i que fa temps que no està justificant.

I és que el rendiment de l'ex del València i del Gimnàstic de Tarragona va deixar de ser l'esperat fa ja algunes campanyes. Tanmateix, ningú no s'havia atrevit a enviar-lo a la banqueta fins ara. No hi ha dubte que és realment sorprenent que ho hagi fet el tècnic de Terrassa, a causa de la gran relació que tenia amb ell, com s'ha pogut comprovar en diverses ocasions, anant-se a sopar junts. Però cal separar l'amistat del treball.

Xavi Hernández donant instruccions Barca Valladolid / Foto: EFE
Xavi Hernández/ Foto: EFE

L'internacional espanyol està molt dolgut per aquesta decisió, encara que no és el que més l'ha molestat. Perquè, sense discussió, el que més l'ha disgustat és que provin de fer-lo fora del Camp Nou sense consultar-li prèviament, i sense avís. Pràcticament d'un dia per l'altre, li van comunicar que havia de marxar, i que havien acceptat una oferta de cessió de part de l'Inter de Milà, perquè se n'anés a jugar un any a la Serie A.

Una proposta que Alba va rebutjar a l'instant. Per molt que tingui complicat disposar de continuïtat en el Barça, no es planteja cap altra idea que no sigui la de retirar-se allà, imitant el seu company Gerard Piqué, un cas molt similar. Així que va tardar pocs segons a descartar categòricament la seva sortida amb direcció al Giusseppe Meazza, per molt que Mateu Alemany li insistís i tractés de convèncer-lo que era el millor per a ell i per a tothom.

Caldrà veure si Jordi ha pres la decisió correcta, o acaba penedint-se. En especial, si això provoca que Luis Enrique el deixi fora de la llista de convocats per al Mundial de Qatar...

Jordi Alba promet donar molta guerra al vestuari

També és una incògnita veure com això pot afectar al vestuari. Perquè sens dubte, tenir dos pesos molt pesats com Jordi Alba i com  Piqué en aquesta situació amenaça de portar problemes a l'ambient que es respira. I Xavi, que no s'ha d'oblidar que gairebé no té experiència, pot trobar-se amb dificultats per gestionar aquest contratemps.

Però cap amenaça no provocarà que l'egarenc canviï d'opinió, i continuarà fent el que cregui més convenient i beneficiós per al Barça.