La pedrera del Barça torna a ser una de les més prolífiques d'Europa, i en els últims anys han produït una gran quantitat de jugadors prometedors. La Masia viu una època daurada, i moltes joves promeses han estat capaç de consolidar-se al primer equip, sent els casos d'Alejandro Balde i de Pablo Paéz 'Gavi' els més destacats. Perquè ambdós són intocables en els plans de Xavi Hernández, i també s'han guanyat un lloc en la selecció espanyola absoluta.

Així mateix, també cal esmentar a Anssumane Fati o a Eric García, que no estan tenint gaire continuïtat, però sí que van arribar a ser peces importants. I pel camí s'han quedat Nico González, Carles Aleñá, Juan Miranda o Carles Pérez, que van tenir l'oportunitat de complir el seu somni i estrenar-se en el Camp Nou, encara que finalment van haver de fer les maletes, si bé el primer d'ells continua pertanyent a l'entitat culer.

Però els problemes econòmics que encara arrosseguen han fet que hagin de donar un vot de confiança a les joies que hi ha en el filial i en el futbol base, i per això ja han debutat en partit oficial Ilias Akhomach, Chadi Riad, Ángel Alarcón, Estanis Pedrola o Marc Casadó. Joan Laporta i Mateu Alemany confien que aquesta xifra augmenti en els propers mesos, i tenen clara l'estratègia: davant de la falta de pressupost per poder fer fitxatges galàctics, cal confiar en les categories inferiors.

I també posaran èmfasi en la incorporació de les perles més prometedores que irrompin en el futbol europeu, per provar d'emportar-se-les a un preu irrisori, i que completin la seva formació a La Masía. I per això s'han anotat un objectiu a Alemanya, més concretament a les files de l'Hamburg, un històric que passa per un moment crític, a causa que fa gairebé un lustre que no competeixen en la Bundesliga, després de descendir per primera vegada en la seva història.

Allà, juga Saido Balde, un extrem dret que ha començat a ocupar moltes portades per la increïble projecció que té. Malgrat haver nascut el 2008, i tenir per tant 14 anys, juga a l'equip sub 17, i ha impressionat amb les actuacions que ha protagonitzat, marcant tres gols i donant quatre assistències.

Balde, comparada amb Youssoufa Moukoko

Inevitablement, Balde ha tardat poc temps a ser comparat amb una altra gran perla del futbol alemany. I és que el seu cas recorda molt el de Youssoufa Moukoko, que també va impressionar amb el nivell que va mostrar malgrat enfrontar-se a rivals molt més grans que ell.

Encara que el crac del Borussia Dortmund ara està en el punt de mira, ja que suposadament hauria mentit a tots amb la seva edat real, i tindria quatre anys més del que assegura.