Robert Lewandowski ha estat el botxí de diversos jugadors del Barça des de la seva arribada. Perquè molts han hagut d'acceptar una pèrdua d'importància en els esquemes, i fins i tot alguns van haver de fer les maletes, com van ser els casos de Pierre-Emerick Aubameyang i de Memphis Depay. El primer en marxar va anar l'africà, que no estava disposat a perdre la titularitat, i va acabar acceptant l'oferta que li va presentar el Chelsea.

En canvi, el neerlandès va voler quedar-se i lluitar per un lloc, encara que la seva paciència es va esgotar el mes de gener, moment exacte en el qual va firmar per l'Atlètic de Madrid de Diego Pablo Simeone. Anssumane Fati i Ferran Torres sí que van romandre en el Camp Nou, una decisió que no ha estat encertada, considerant com li han anat les coses ambdós. No tenen gaire continuïtat, i quan salten al terreny de joc és per qüestió de necessitat extrema.

A més, no està aportant res a l'equip, i no s'entenen amb el '9' sobre la gespa, que ja ha vetat a ambdós de l'onze inicial. I a aquesta llarga llista de víctimes que ha causat l'ex del Bayern de Munic, del Borussia Dortmund o del Lech Poznan, ara es pot sumar un nou nom. Perquè en cas que Joan Laporta i Mateu Alemany acabin firmant Vitor Roque, molta gent ja està vaticinant el que l'espera a la joia de tan sols 18 anys.

El que necessita a aquesta edat és continuar creixent i progressant, i per a això el millor que pot fer és estar en un club que li garanteixi minuts. No obstant això, en el Barça és impensable que això passi, tenint Lewandowski per davant, que és intocable per a Xavi Hernández, i que vol jugar-ho absolutament tot. Així doncs, s'hauria de conformar amb un paper secundari, sent utilitzat únicament com a revulsiu.

Per tant, en la directiva han de valorar si realment val la pena pagar els més de 30 milions d'euros que costaria la jove estrella de l'Atlético Paranaense.

Vitor Roque, convençut que vol anar al Barça

Malgrat tot l'esmentat prèviament, el desig de Vitor Roque continua sent ferm. I no contempla cap altra possibilitat que unir-se al projecte de Xavi, on està convençut que acabarà sent una peça important. Per aquest motiu, ha rebutjat ofertes d'AC Milan, Arsenal, Chelsea o fins i tot Reial Madrid.

Jugar en el Barça és un somni que pot complir, si bé abans tindrà l'oportunitat de complir-ne un altre: debutar en la selecció brasilera absoluta, a la qual ha estat convocat.