La candidatura Pirineus-Barcelona segueix amb la intenció de portar a Catalunya els Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. L'aposta és ferma i els propers tres dies hi haurà la visita de Gilbert Felli, consultor i antic Director Executiu dels Jocs Olímpics, a les instal·lacions i a les seus que podrien ser l'epicentre de l'olimpisme d'aquí dotze hiverns.

La visita portarà Felli a les estacions d’esquí de la Cerdanya i la Vall d’Aran, a més de les instal·lacions i de l’aeroport ubicats a La Seu d’Urgell. També hi haurà la visita als espais que acollirien les competicions a la ciutat de Barcelona, així com La Marina del Prat Vermell, espai proposat com a Vil·la Olímpica.

Esquí jocs olímpics hivern corea del sud Efe

EFE

Durant les visites també hi haurà una delegació de la Generalitat de Catalunya, que serà encapçalada per Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport. En aquestes visites també hi haurà la presència de Ferrocarrils de la Generalitat, de l’Ajuntament de Barcelona, de la Diputació de Barcelona, de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i de les Federacions Espanyoles d’Esports de Gel i d’Hivern.

Un pas més per a una proposta de Jocs d'Hivern que va estar descartada per al 2022. Barcelona i els Pirineus tornen a unir forces per fer de Catalunya un país olímpic al 2030. Es podria repetir l'esperit de Barcelona 92 d'aquí dotze anys.