La desesperació a can Barça comença a arribar a límits inesperats. Joan Laporta, el seu president, és un home reactiu i després de l'empat contra el Granada va ser dels més enfadats de tots. No es vol conformar i pretén donar-li la volta a la crítica situació esportiva abans que sigui massa tard. I com que comença a desconfiar de Deco, l'actual director esportiu, Laporta torna a buscar un antic soci.

Joan Laporta va a buscar Mateu Alemany

I és que Joan Laporta ha intentat refitxar Mateu Alemany, tal com explica l'Sport. És una realitat que es viu des de fa temps i Laporta ja fa uns dies va anar a veure el dirigent mallorquí. Encara segons la mateixa informació, el president del Barça va viatjar en l'últim dia del passat mercat de fitxatges d'hivern a Palma, juntament amb "els seus col·laboradors més propers", presumptament per reunir-se amb Alemany i intentar-lo convèncer perquè tornés al Barça. Recordem que Mateu Alemany va abandonar el club blaugrana després de fer novament una gran feina en el passat mercat de fitxatges d'estiu.

Mateu Alemany Barça / Foto: EFE
Mateu Alemany, en una imatge d'arxiu / Foto: EFE

Després de filtrar-se algunes fotografies de Laporta menjant al restaurant Mia, d'El Portitxol, des del club blaugrana van informar que va ser un viatge "privat". S'havia especulat sobre si havia fet una reunió amb Hansi Flick o Jürgen Klopp, que són habituals a Palma, però realment aquest desplaçament va ser per negociar amb Mateu Alemany. La idea de Laporta era i encara és que Alemany torni al Barça per la porta gran perquè des que hagi deixat un buit que no s'ha pogut omplir.

El Barça es planteja el fitxatge de Mateu Alemany com una aposta esportiva, ja que ha demostrat sobradament les seves habilitats en les negociacions dels fitxatges, però també perquè tingui un paper institucional. Sobretot, seria una incorporació focalitzada en resoldre la batalla per la Superlliga.

Joan Laporta serio Mateu Alemany Eduard Romeu / Foto: EFE
Joan Laporta, seriós entre Eduard Romeu i Mateu Alemany / Foto: EFE

Mateu Alemany té uns altres plans

Tot i això, Mateu Alemany va rebutjar la proposta de Laporta i no entra en els seus plans tornar a defensar el Barça. També va rebutjar l'Atlètic de Madrid i ara mateix Alemany està mirant altres opcions, com podria ser la de convertir-se en candidat per presidir la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que ja ha començat la cursa per trobar un nou president que agafi el lloc de Luis Rubiales.

I Joan Laporta haurà de buscar altres solucions. L'actual president del Barça ha de fer un cop de timó per resoldre els problemes financers, institucionals i també esportius. Aquest Barça no va enlloc i sembla que aquesta temporada no s'aconseguirà cap títol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!