Ha plogut des que Xavi Hernández anunciés la seva dimissió, anticipada, per a quan finalitzi la temporada. Després d'una sèrie de mals resultats, molta crítica i, per a alguns, una pressió desmesurada, l'encara tècnic del Barça va creure adient comunicar en una roda de premsa que deixaria de ser entrenador blaugrana al terme de la campanya. Un fet que va provocar un sisme al si de la institució catalana, que, en paraules de Joan Laporta, va acceptar perquè Xavi és una autèntica llegenda del club.

Des d'aleshores, el FC Barcelona no ha perdut cap partit, i encara que LaLiga EA Sports sembla complicada, hi ha molta il·lusió dipositada en la Champions League. El joc de l'equip ha millorat i, intencionat o no, Xavi ha assegurat aconseguir el que pretenia quan va anunciar el seu adeu, alliberar l'equip. Tal és el creixement que s'ha vist a la plantilla que, des de la direcció esportiva, estan provant de convèncer el tècnic egarenc perquè segueixi al comandament de la plantilla la pròxima temporada.

Xavi Hernandez donant ordres a Lamine Yamal en el PSG - Barça / Foto: Europa Press
Xavi Hernández donant ordres a Lamine Yamal en el PSG - Barça / Foto: Europa Press

Joan Laporta vol convèncer Xavi Hernández...

Sembla que Xavi Hernández, veient el resultat que està donant la seva decisió, s'ho està plantejant. Ha passat d'un "no" rotund quan era preguntat en roda de premsa a llançar pilotes fora. Ja no és una negativa, sinó que ara es limita a no contestar directament a la pregunta. Un fet que és vist per part de la premsa, i de la direcció esportiva, com una escletxa d'esperança per aconseguir convèncer l'entrenador de Terrassa que el millor per al club és continuar vinculat a l'entitat, perquè, ni Deco ni Joan Laporta no deixen d'insistir-li. A més, no troben ningú que convenci per suplir-lo.

En aquest sentit, des de la direcció esportiva catalana, encapçalada per Deco, preparen una firma que pot fer decantar-se a Xavi per la seva continuïtat. Una operació que, en cas de produir-se, n'emularia una de ja executada pel club, per formar la parella estrella del futur. Com ja succeís amb Lamine Yamal, la irrupció del qual ha estat una benedicció per a la plantilla del Barça, ara des de la institució esportiva blaugrana estan treballant per oferir-li un nou contracte a Pau Cubarsí i blindar-lo de cara a possibles temptacions.

Pau Cubarsí i Lamine Yamal, després d'un gol del Barça / Foto: EFE
Pau Cubarsí i Lamine Yamal, després d'un gol del Barça / Foto: EFE

... apel·lant que és l'indicat per formar els joves

L'extrem hispà-marroquí ja ha firmat el seu contracte professional amb el club, que li protegeix una clàusula de 1000 milions d'euros i ara es pretén fer el mateix amb el central. Haurà d'esperar a complir la majoria, però des de l'entitat ja planegen pujar-lo l'estatus, amb una pujada salarial, i en l'aspecte esportiu, així com posar-li l'esmentada clàusula. Al costat d'ells, les renovacions de Gavi i Alejandro Balde, asseguren tenir l'ADN Barça i de La Masía durant molt temps.

D'aquesta manera, des del club pretenen convèncer a Xavi que és l'indicat per encapçalar aquest projecte atapeït de joves jugadors, a qui ell, en molts casos, ha donat l'oportunitat. Qui millor que un mite del FC Barcelona per guiar dos joves destinats a ser llegendes de l'equip? Això es pregunten en can Barça.