Un dels assumptes que centra l'actualitat del Barça és Anssumane Fati, que fa poc temps era considerat com una de les grans esperances de l'entitat. Encara es recorda la fantàstica irrupció que va tenir al primer equip, que va ser fins i tot més espectacular que la de Lamine Yamal, arribant a refermar-se com a titular indiscutible, i fins i tot eclipsant companys molt més consolidats en l'elit i amb més caixet, com Luis Suárez, Antoine Griezmann i fins i tot Leo Messi.

Va demostrar unes condicions fantàstiques, i amb tan sols 16 anys, va destrossar tota mena de rècords de precocitat. Per desgràcia, les lesions van acabar llastant una progressió que apuntava a ser meteòrica, i mai més no ha tornat a ser el mateix, per gaire confiança que li brindessin. Perquè no s'ha d'oblidar que va ser l'elegit per heretar el dorsal '10' que va quedar lliure després de la marxa del vuit vegades guanyador de la Pilota d'Or al Paris Saint-Germain.

Ansu Fati

Tanmateix, l'hispanoguineà mai no va poder recuperar la seva millor versió, i els problemes físics van continuar acompanyant-lo. A aquest factor cal afegir que Xavi Hernández tampoc no li va acabar de donar la continuïtat necessària, i el curs anterior va passar més temps a la banqueta que al terreny de joc. Lògic, per tant, que l'estiu passat decidís fer les maletes, i acceptés l'oferta que el Brighton & Hove Albion li va realitzar per sortir cedit.

Molta gent esperava que en la seva arribada a la Premier League, el davanter nascut l'any 2002 pogués impressionar i demostrar les seves sensacionals habilitats, però res més lluny de la realitat. Ansu tampoc no s'ha guanyat la confiança de Roberto de Zerbi, i de nou les lesions han aparegut al seu camí, provocant que es perdi diversos mesos de competició. I els 'seagulls' no semblen tenir intenció de fer cap esforç per retenir-lo a les seves files.

Roberto De Zerbi enfadat / Foto: Dpa - Jacob King
Roberto De Zerbi/ Foto: Dpa - Jacob King

Així que en el Camp Nou ja saben que Fati tornarà el proper un de juliol, i hauran de trobar un nou comprador. I mentrestant, el seu valor de mercat continua caient en picat...

El Barça no donarà una nova oportunitat a Ansu

Una idea que sembla estar totalment descartada és que Ansu tingui una nova oportunitat en el Barça. No ha fet mèrits per tenir-la, i a més en l'atac ja compten amb prou efectius.

I Laporta, a més, espera poder portar una o dues cares noves per a la banda esquerra, on Fati juga...