En una nnt de festival al DRV PNK Stadium davant l'Inter Miami, els atacants del Barça es van lluir al pur estil de joga bonito. Cinc dels sis gols de la nit els van fer els davanters de la temporada vinent del Barça excepte tres: el recentment signat Robert Lewandowski i Ferran Torres que no van ser convocats, i Ez Abde, qui va gaudir d'una ocasió clara.

Memphis Depay, el neerlandès que té mercat des d'abans que finalitzés la temporada passada, i qui té encara més probabilitats ara de marxar donades les contractacions de Raphinha i Lewandowski, va deixar amb la boca oberta tot l'estadi i tots els culers amb la seva acció en el cinquè gol de la nit.

Memphis Depay Barça / Foto: EFE
Memphis Depay celebrant el seu golàs amb la samarreta del Barça aquesta matinada a Miami / Foto: EFE

El millor gol de la nit, d'un transferible

Memphis Depay va entrar a la segona part substituint el seu company Pierre-Emerick Aubameyang (qui també va fer un gol al primer temps) per donar una curiosa i brillant assistència de gol al jove Gavi des del córner i tot seguit marcar el cinquè gol pel seu compte propi.

El neerlandès va rebre la pilota a l'interior de l'àrea després d'una magnífica passada interior des de la banda de Jordi Alba. El 9 del Barça, protegint la pilota davant un rival, va trepitjar l'esfèrica i es va girar sobre el seu eix i deixant el defensa que el marcava al darrera per materialitzar una autèntica obra d'art i fer la maneta, a falta d'un últim gol per a completar la nit del Barça. Van marcar Aubameyang, Raphinha, Ansu Fati, Gavi, Memphis i Dembélé.

Memphis sap que si es queda al Barça tindrà pocs minuts (també cal esperar a veure el rendiment dels nous fitxatges) i que la millor opció és la de marxar. Això no obstant, en el que podria ser un dels seus últims partits amb la samarreta blaugrana, i tot i la poca confiança que li transmet Xavi, Memphis va completar una gran segona part amb un golàs i una assistència. Això li pot servir a Laporta per a revaloritzar el futbolista, per a facilitar la seva sortida i fer-ho a canvi d'una major quantitat. I les ofertes no paren d'arribar.

El Barça té gol

Un dels principals problemes que tenia el Barça la darrera temporada va ser la poca efectivitat de cara a porteria. El mateix Memphis va ser el màxim golejador aquell curs amb un total de 13 gols, empatat amb Aubameyang, qui va arribar el mes de gener.

Memphis Depay Getafe Barca EFE
Memphis Depay controla la pilota durant un partit de la temporada passada entre el Barça i el Getafe / Foto: EFE

La bretxa de quaranta gols que havia deixat Leo Messi en la seva sortida del club va ser evident. L'equip de Xavi va patir nits tràgiques, com les derrotes a la Champions League que li van suposar al Barça quedar-se fora de la competició i disputar l'Europa League, o la nit davant el Frankfurt, precisament a l'Europa League i al Camp Nou, on va perdre 2-3. Amb l'any complicat de transició i els nous fitxatges, sembla que els jugadors de Xavi comencen una nova temporada amb ganes i els culers, optimistes.