Joan Laporta seria el guanyador de les eleccions a la presidència del Barça. Segons el sondeig a peu d'urna de TV3, i amb prop de 4.000 enquestes, l'advocat i expresident blaugrana tornaria a guanyar uns comicis amb un 58,3% dels vots. Víctor Font acabaria segon i Toni Freixa, tercer.

 

Laporta, el gran favorit

Era el favorit i sembla que serà el vencedor. Laporta, president del Barça entre els anys 2003 i 2010, i també candidat a les eleccions del 2015, s'enduria les eleccions amb comoditat. No és un resultat definitiu, però els socis sembla que tenen un favorit i volen que Laporta torni a dirigir el Barça.

eleccions fc barcelona joan laporta sergi alcazar

Joan Laporta amb els socis aquest matí al Camp Nou / Sergi Alcàzar

Després d'una llarga campanya electoral, amb l'ajornament de les eleccions per culpa del coronavirus, els socis han tornat a dir-hi la seva a les urnes. I per primera vegada en la història del club, els comicis s'han repartit en sis seus (Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Andorra) prevenir les aglomeracions i que el socis no se saltessin el confinament.

Però finalment els culers han pogut dir-hi la seva. I Laporta sembla el màxim favorit, també tal com confirma el sondeig de TV3. L'expresident culer aconseguiria el 58,3% dels vots, mentre que en segon lloc acabaria Font amb un 31,3%, i tercer Freixa amb el 9,3%.

Victor Font vota elecciones FC Barcelona

Víctor Font votant / FC Barcelona

La victòria, per tant, sembla clara i seria molt complicat que durant l'escrutini es confirmi un resultat diferent a l'esperat ja que la victòria seria molt àmplia. Així doncs, Laporta seria el primer president des dels anys 40 del segle passat que repetiria presidència en dos mandats diferents amb un temps pel mig sense presidir.

Més de dues hores d'escrutini

Caldrà veure les properes hores com avança l'escrutini i què han decidit els socis. Tot i encara no estar definit del tot, sembla que Toni Freixa ho té més que complicat per aspirar al tron blaugrana. La cursa electoral s'hauria d'acabar de decidir entre Joan Laporta, el màxim favorit, i Víctor Font. Els vots per correu —que no s'han tingut en compte en aquest sondeig— podrien ajustar el panorama, però sembla molt complicat que Laporta no guanyi.

Dotze hores de votacions dels socis, que ara tindran un desenllaç llarg. Es calcula que el recompte de vots duri més de dues hores i cap a les 23.30h es podria proclamar oficialment el guanyador de les eleccions. Recordem que a banda dels socis que han votat aquest diumenge arreu del territori català, també caldrà recomptar els més de 20.000 vots que s'han fet per correu.

 

Imatge principal: Joan Laporta durant un acte de campanya / Sergi Alcàzar