El Barça ha tingut un munt d'obstacles durant l'últim estiu. Entre entrades i sortides, moltes d'elles liquidades d'última hora, els culers han notat un gran canvi. Començada ja la nova temporada, sembla que tot està en ordre a l'equip de Xavi Hernández (deixant de banda els lesionats d'última hora amb les seves seleccions). Tanmateix, a can Barça continuen havent-hi problemes.

Mentre la premsa esclatava davant el cas d'Ousmane Dembélé i les vertaderes xifres del seu contracte, el qual no és a la baixa (com teòricament el Barça va comunicar), l'etern episodi de Frenkie de Jong, qui sustenta, des de la seva última renovació pactada l'any 2020, un dels sous més elevats de la plantilla culer, no ha acabat encara.

Frenkie de Jong suelo lamenta Barca / Foto: EFE
Frenkie de Jong assegut a terra lamentant una ocasió fallida / Foto: EFE

Frenkie de Jong és un gran pes en l'àmbit salarial

El FC Barcelona 2022/23 tindrà grans canvis en l'àmbit salarial. Primerament, perquè les quatre figures dels capitans podrien resultar una baixa. El pes a l'equip dels Sergio Busquets, Gerard Piqué, Sergi Roberto i Jordi Alba ha caigut en picat, essent el pivot de Badia del Vallès l'únic titular en l'actualitat. Els altres esmentats ja formen part del fons d'armari de Xavi Hernández, però, per contra, tenen una gran importància a l'escala salarial de la plantilla.

Per galons, per fidelitat i per veterania, ocupen els primers llocs pel que fa als emoluments més alts de l'equip, però el qui no és tan veterà i també ocupa una posició privilegiada és Frenkie de Jong. Segons va afirmar el director del diari Sport Lluis Mascaró en declaracions per al programa 'Directo Gol', "el contracte de Frenkie de Jong passarà a ser de 25 milions d'euros" a partir de la present temporada. De fet, assegura que la seva sortida amb rumb cap al Manchester United no es va concretar a causa de les elevades xifres que percep el migcampista neerlandès.

Frenkie de Jong Gamper Spotify Camp Nou Barca Pumas / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong, durant el partit del Trofeu Joan Gamper / Foto: Europa Press

Els agents de Frenkie de Jong no afluixen

El FC Barcelona l'hauria instat a reduir-se el salari per tal de seguir comptant amb ell, però la reticència dels agents del jugador a cedir i la bona oferta del Chelsea per fitxar Pierre-Emerick Aubameyang han acabat per deixar els emoluments del '21' tal com estaven i, gràcies a les nombroses sortides durant el tram final de mercat, ha estat possible quadrar el seu alt sou amb la inscripció d'altres fitxatges.

Sigui com sigui, i tot i que els capitans estiguin a prop de marxar, el Barça tornarà a obrir la carpeta del salari de De Jong aviat. Concretament, cobraria entorn dels 25 milions d'euros anuals, xifres molt per sobre de les que perceben altres futbolistes que a hores d'ara són titulars. I és que cal recordar que l'ex de l'Ajax ha estat relegat a la suplència per Gavi, qui l'ha avançat per la dreta en els plans de joc del tècnic.