El Barça contempla tots els escenaris possibles, i encara que ara mateix existeix una plena satisfacció amb els recents resultats obtinguts, el risc que Xavi Hernández finalment decideixi anar-se'n a final de temporada continua sent molt gran. Ara per ara no existeix constància que hagi canviat de plans, i, a priori, hauria de renunciar al càrrec a l'estiu. Perquè no hi ha hagut cap novetat que asseguri que rectificarà en la seva decisió.

Va comunicar la seva intenció de presentar la dimissió, i en el Camp Nou fa temps que busquen un substitut de garanties. Malgrat que Joan Laporta espera poder convèncer-lo perquè es quedi, sap que pot passar absolutament de tot. I per tant, el millor que pot fer és treballar sense parar per trobar una alternativa de garanties. En aquest sentit, han aparegut múltiples candidats a asseure's a la banqueta, i s'especula amb molts noms propis.

Joan Laporta compareixença Barça Pau Venteo
Joan Laporta/ FC Barcelona

Per exemple, el d'Hans-Dieter Flick, que havia estat col·locat com el gran favorit per assumir la responsabilitat d'assumir el lideratge del projecte. Així mateix, Deco insisteix a apostar per algun tècnic que resulta del seu complet grat, com són els casos de Sergio Conceiçao, del Porto, o de Thiago Motta, que està realitzant una campanya senzillament espectacular a les files del Bologna, que ocupa una sorprenent quarta posició en la Serie A.

I una possibilitat que també compta amb el beneplàcit del director esportiu, i que cada vegada convenç més el president, és la que té com a protagonista a Rafa Márquez. A diferència de Xavi, sí que té una relació excel·lent amb el lusobrasiler, amb el qual va compartir vestidor durant diverses campanyes en el Barça. I en el filial està fent un treball sensacional, com reflecteix la plaça que ocupen en la classificació de Primera RFEF.

Juliano Belletti Rafa Márquez Barça Atlètic / Foto: FC Barcelona
Rafa Márquez/ Foto: FC Barcelona

Són segons, a només un punt del lideratge, que està en mans del Deportivo de la Coruña, i practicant un futbol vistós i ofensiu. A més, ha donat l'oportunitat a molts joves talents de La Masía, com Marc Guiu, Héctor Fort, Pau Cubarsí o Lamine Yamal, que ja estan consolidats al primer equip.

Márquez, l'opció més similar a Xavi

Amb la contractació de Márquez, el Barça apostaria per l'opció més similar a Xavi que hi ha ara mateix. També coneix la pressió i la filosofia de la institució a la perfecció, i com l'ex de l'Al-Sadd, arribaria sense tenir experiència a les grans lligues.

I Laporta s'asseguraria tenir un mànager que confia plenament en les categories inferiors.