Ronald Araujo està cada vegada més a prop de sortir del Barça. L'eclosió de Pau Cubarsí ha provocat la pèrdua de protagonisme de l'uruguaià, que a més aquesta temporada ha baixat el seu rendiment. El Bayern de Munic insisteix, oferint 100 milions d'euros pel central, una quantitat que el Barça no pot rebutjar, ja que serviria per pal·liar la tensió financera que pateix l'entitat.

El Barça, però, vol treure rèdit en l'operació. La direcció esportiva té a l'agenda diversos jugadors del Bayern de Munic, per la qual cosa l'objectiu blaugrana és incloure algun d'ells, matant dos pardals amb una pedra. El Barça porta temps després dels passos de Kimmich, Goretzka, Sané i Musiala, per la qual cosa vol un d'ells a canvi de diners i de Ronald Araujo.

Joshua Kimmich Bayern de Munic / Foto: Europa Press
Joshua Kimmich, celebrant un gol amb el Bayern de Munic / Foto: Europa Press

El Barça vol Kimmich en l'operació d'Araujo

L'operació va per llarg, ja que la relació entre ambdues entitats no és la millor, després de les pressions blaugrana a l'hora de fitxar Robert Lewandowski. El Bayern, però, vol a Araujo, és un objectiu prioritari, per la qual cosa s'asseurà a negociar amb Deco i amb Joan Laporta. La petició número 1 del Barça és Kimmich, que fa un parell de temporades que li demana al Bayern una sortida pactada. El club bavarès s'ha negat, encara que aquest estiu podria acceptar el seu traspàs, tenint en compte que el jugador té ja 29 anys.

Kimmich té un valor de 60 milions d'euros, per la qual cosa la sortida d'Araujo podria tancar-se a canvi del centrecampista alemany i d'una xifra d'entre 40 i 50 milions d'euros. Si el Bayern s'acaba negant a deixar sortir Kimmich, el Barça proposarà els noms de Goretzka o Sané, donant per fet que el club bavarès no pensa desprendre's de Musiala, el millor jugador de la seva plantilla.

Joan Laporta, somrient en el comiat d'Eduard Romeu del Barça / Foto: Pau Venteo
Joan Laporta, president del Barça / Foto: Pau Venteo

Araujo no descarta sortir del Barça

Pel que refereix a Araujo, el central no descarta canviar d'aires, com ha deixat entreveure en les seves últimes declaracions. L'uruguaià sempre afirma que vol seguir, però ha deixat l'afegitó que el seu futur està en mans del club. Si el Barça li demana de sortir, doncs, el central acceptarà un canvi d'aires.

I és que el Bayern li ofereix un contracte molt superior a què cobra ara en el Barça, una oferta que ja li va fer a l'hivern, quan el Bayern ja va intentar fitxar Araujo. Deco vol saber abans l'opinió del nou entrenador, encara que la postura del Barça és que, excepte Lamine Yamal, Cubarsí i Gavi, tots els jugadors són transferibles, sempre que l'oferta sigui desorbitada.