Joan Laporta defensa Leo Messi, vol que segueixi al Barça i creu que així serà. L'expresident blaugrana, actual candidat a les eleccions a la presidència del Barça, ha parlat clar, amb contundència i confiança sobre els últims esdeveniments que han fet tremolar els fonaments del Camp Nou. El contracte filtrat de Messi no ajuda, però igualment caldrà convèncer l'argentí perquè es quedi.

La filtració del contracte de Messi

"Jo faré el possible perquè continuï", ha afirmat Laporta en una entrevista a RAC1. Però també és optimista perquè "tinc indicis que està bé a Barcelona i necessita confiar en un projecte esportiu que el Barça guanyi la Champions i sigui competitiu".

I sobre l'últim cas del contracte filtrat de Messi no n'ha volgut parlar gaire. Això sí, afirma que "ahir vaig enviar-li un missatge a Messi" per "animar-lo". Laporta diu que "sap greu aquestes notícies perquè falten el respecte al Barça". I creu que hi ha hagut la filtració perquè "hi ha un desgovern que fa que siguin més fàcils aquestes coses".

Laporta Messi FC Barcelona

Laporta i Messi després de firmar un contracte / FC Barcelona

"És un delicte i en aquest aspecte qui té la custòdia del contracte són cinc persones mínim", assegura Laporta. I les enumera: del club hi ha el president, el director general, el recursos humans, l'assessoria jurídica, el director esportiu, i fora d'ell també hi ha la Lliga. I afegeix que "tinc la sensació que ha estat una filtració" i que "tot apunta que es filtra des del club". I una de les feines que farà si és president és "investigar qui ha estat".

Encara sobre la filtració d'El Mundo, diu que "la notícia ha estat tendenciosa". I que "això és per culpa d'una junta que ha perdut la disciplina financera des del 2015 i des de la venda de Neymar han perdut el seny".

Bartomeu Barça - Sergi Alcàzar

Josep Maria Bartomeu durant una compareixença de premsa / Sergi Alcàzar

Messi no ha arruïnat el Barça

Laporta torna a reclamar que se celebrin les eleccions quan toquen perquè cal un president l'abans possible. I després, quan ja hi hagi president, una de les primeres feines serà intentar convèncer Messi perquè renovi i que segueix vestint de blaugrana.

Laporta defensa fermament que " el contracte de Messi no ha arruïnat el Barça" i que "els patrocinadors reclamen tenir Leo". Precisament, encara sobre el tema del valor de Messi, l'expresident recorda que "Leo genera molts més ingressos dels diners que costa", i que el seu equip, liderat per Jaume Giró, ha de determinar que "Messi genera un terç del total d'ingressos del Barça".

Clar i contundent, reflexiona sobre Messi: "El retorn econòmic, emocional i esportiu de Messi no té preu". I afegeix que "no té preu els moments que ens ha fet viure".

Leo Messi FC Barcelona gol celebracion EFE

Messi celebrant un gol amb el Barça / EFE

I una altra cosa té clara Laporta: "Messi estima el Barça i estic convençut que es vol quedar... l'hem d'intentar convèncer". I també creu que "ell (Messi) no prioritzarà els diners" i que "en el tema econòmic estic segur que el Leo ajudarà". Però tot i que no pot seguir cobrant el que cobra actualment, "s'ha d'oferir-li el millor contracte com el millor jugador que és".

Tusquets, la Superlliga i Xavi

Econòmicament Laporta i el seu equip creuen que aquesta temporada es tancarà amb uns 150-250 milions de pèrdues. I torna a demanar a Carles Tusquets i a la comissió gestora que "s'han de preocupar d'organitzar les eleccions, potser les més importants de la història, i han de ser les més transparents de la història".

No descarta l'acció de responsabilitat, però assegura que "no és la meva finalitat posar el retrovisor". Amb la porta oberta a la Superlliga europea, perquè econòmicament tindrien una base fixa d'ingressos de 700 milions.

I sobre Xavi Hernández revela que es truquen sovint, però "sembla ser que està en una altra candidatura... encara que he vist algun desmentit". Laporta aposta per Ronald Koeman i per un plantejament com va passar amb Frank Rijkaard i Pep Guardiola. Xavi seria el nou Guardiola de Laporta?

 

Imatge principal: Joan Laporta durant un acte de presentació a la seva seu electoral / Maria Contreras Coll