Vespre de celebracions i premis a l'Auditori AXA de Barcelona. Personalitats, esportistes i dirigents en la gala de la 24a Festa de l'Esport Català organitzada per la UFEC, la Secretaria General de l'Esport i per l'Sport, però amb el focus posat en el Barça femení i en Jon Laporta.

Laporta i el canvi de cicle

El president del Barça ha recollit el premi en nom de l'equip femení blaugrana, que s'ha imposat en la categoria de millor equip. Un reconeixement clar, i més després d'aconseguir aquest passat cap de setmana la Women's Champions League a Göteborg. Laporta ha confessat tenir "una gran alegria per guanyar la Champions", i que van guanyar "de forma espectacular i ha estat increïble". A més, ha dedicat el guardó "a les dones de tot el món".

Laporta, ha recordat que "vam recuperar el futbol femení a l'any 2004 i en els darrers anys s'ha treballat molt bé". "El fet de guanyar aquesta Champions ha estat el reconeixement a tot el treball i que el futbol femení tingués el pes especific que es mereix", ha afegit. I ha conclòs dient que "el Barça seguirà apostant pel futbol femení".

Laporta esport catala Barca femeni TUIT

A banda de reconèixer que "el futbol femení mostra l'orgull de tots els culers", també s'ha referit a l'equip masculí i al complicat moment que viu. "Entrarem en un procés de renovació perquè s'ha acabat un cicle", ha dit amb contundència. Així doncs, arriba un final i anuncia indirectament molts canvis. Ara mateix hi ha molts dubtes sobre la taula.

"Parlo de final de cicle i renovació perquè crec que és el que s'ha de fer", ha reiterat. I també ha recalcat que "s'ha perdut la Lliga de manera incomprensible" i ha recordat que "ja vaig dir que faríem valoracions al final de temporada en funció del joc i dels resultats".

 

Aina Cid i Toni Bou, els protagonistes de la gala

També han estat premiats Aina Cid i Toni Bou com a millors esportistes, Maria Costa i Eduard Rousaud com a esportistes amb més projecció, i David Martín, seleccionador espanyol de waterpolo que ha posat l'objectiu de l'or olímpic a Tòquio. A més, han rebut un reconeixement Víctor Tomàs amb el premi Llegenda, Astrid Fina a l'Esperit esportiu i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya a nivell de gestió federativa. Entre els reconeixements també han pujat a l'escenari dotze entitats que han complert el centenari aquest any.

I finalment, Josep Lluís Vilaseca, qui va ser figura clau dels Jocs Olímpics de Barcelona i que va morir el passat mes de novembre, ha rebut el reconeixement pòstum, recollit pel seu fill Jordi Vilaseca. Aquest ha estat el moment més emotiu de l'acte, rebent un llarg aplaudiment dedicat a un dels dirigents més importants de la història de l'esport català i espanyol.

Guardonats a la 24a Festa de l'Esport Català

Premi Guanyador Esport
Millor esportista català Toni Bou Motociclisme
Millor esportista catalana Aina Cid Rem
Esportista amb més projecció masculí Eduard Rousaud Golf
Esportista amb més projecció femení Maria Costa Esquí de muntanya
Millor equip FC Barcelona Futbol femení
Millor entrenador David Martín Waterpolo
Llegendari Víctor Tomàs Handbol
Esperit esportiu Astrid Fina Esports d'hivern - Discapacitats físics
Reconeixement pòstum Josep Lluís Vilaseca
Gestió federativa Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

 

Imatge principal: Joan Laporta durant un acte del Barça / EFE