Una altra medalla per a la delegació espanyola als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. El menorquí Joan Cardona s'ha penjat el bronze a la classe Finn de vela.

Bronze de Joan Cardona en Finn

L'or en Finn se l'ha endut el britànic Giles Scott, campió olímpic a Tòquio després de mantenir el liderat amb el qual va arribar a la Medal Race, en què ha fet un quart lloc suficient per guanyar. La plata ha estat per a l'hongarès Zsombor Berecz i el bronze per a Cardona, tot i acabar sisè en l'última jornada.

Scott, que també va ser or a Rio 2016 en aquesta classe, revalida el títol en una regata final que ha controlat en tot moment. Berecz arribava segon i ha pogut seguir amb el subcampionat en la classificació general. Cardona també ha mantingut el nivell i ha conservat el tercer lloc amb el qual arribava a la regata definitiva, que l'ha permès ocupar l'últim graó del podi.

Espanya suma 9 medalles als Jocs Olímpics

Nou medalles són les que porta guanyades Espanya en els Jocs Olímpics de Tòquio després d'aquest últim bronze assolit pel regatista Joan Cardona a la classe Finn. A més, és la segona medalla de la jornada per a la delegació espanyola, que aquest mateix dimarts també ha obtingut una plata en piragüisme gràcies a la veterana palista gallega Teresa Portela en la prova de K1 200.

La catalana Florian Trittel i la canària Tara Pacheco han acabat sisenes a la general de Nacra i sense medalla. Tamara Echegoyen i Paula Barceló han acabat sisenes en la Medal Race i han finalitzat quartes en la general del 49er FX, ben a prop de la medalla de bronze. Diego Botín i Iago López han quedat setens a la Medal Race i també queden quarts, a una posició de la medalla.

Però demà més opcions a medalla espanyola. A la classe 470, amb la presència catalana de Jordi Xammar, juntament amb Nico Rodríguez, disputaran la Medal Race en tercera posició, a només 4 punts de la plata i amb 6 d'avantatge sobre el bronze. També en 470, la catalana Sílvia Mas i la seva parella Patrícia Cantero han guanyat la 9a regata però han quedat eliminades.

Fins al moment, mirant el medaller dels Jocs Olímpics, els esportistes espanyols han guanyat un or, quatre plates i quatre bronzes. Això permet Espanya situar-se en el 25è lloc del medaller a l'espera de més metalls en els propers dies.

 

Imatge principal: Joan Cardona disputant la regata de Finn / EFE