Jenni Hermoso ha estat protagonista dels últims mesos després de guanyar el Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda, però també pel polèmic petó de Luis Rubiales, l'expresident de la RFEF, ha trencat el silenci i ha parlat en una extensa entrevista a la revista GQ. Precisament, la futbolista del Pachuca mexicà i de la selecció espanyola ha estat guardonada amb el premi 'Mujer GQ del Año'.

Jenni Hermoso i el seu patiment amb el cas Rubiales

Però el més destacat de tot és que la jugadora espanyola ha trencat el seu silenci després dels fets que van tenir lloc el passat mes d'agost. "Fa tres mesos ni era campiona del món, que és el màxim a què podia aspirar, i per descomptat no m'imaginava estant al punt de mira", comença dient. Però la jugadora madrilenya també ha confessat que "aquestes setmanes han estat molt difícils".

Jenni Hermoso Aitana Bonmatí Tere Abelleira gol Italia Suiza / Foto: EFE - Massimo Pica
Jenni Hermoso celebrant un gol amb la selecció espanyola / Foto: EFE - Massimo Pica

Hermoso, que ha hagut de declarar al jutjat després que el cas Rubiales arribés a la justícia, ha reconegut que "haver-ho d'explicar una vegada i una altra m'estava fent molt mal". Unes declaracions esperades, però que van més enllà: "Continuo treballant-hi amb l'ajuda de la meva psicòloga, amb la qual porto molts anys".

Tot i això, la mateixa Jenni Hermoso apunta que "no estic enfonsada o pensant en no voler jugar més a futbol". A més, la futbolista afegeix que "mai he perdut la il·lusió" de jugar a futbol, i això és el més positiu de tot. I també acaba apuntant que "hi ha coses que no han estat mai normals", però que al mateix temps "he hagut d'assumir les conseqüències d'un acte que no vaig provocar, que no havia triat ni premeditat". I el més greu de tot és que "he arribat a rebre amenaces, i això és una cosa a la qual no t'hi acostumes mai".

Jenni Hermoso Italia España / Foto: EFE
Jenni Hermoso jugant amb la selecció espanyola / Foto: EFE

Jenni Hermoso, orgullosa de la lluita pels drets de les futbolistes espanyoles

Encara que reconeix que no ha rebut mai un cop de mà dels seus homònims de la selecció masculina de futbol, afirmant que "el suport no sé si ho hauria fet tot més senzill, però sens dubte ens hauria ajudat molt", també va més enllà i reivindica la lluita que tant ella, com la resta de les companyes de la selecció espanyola, han fet abans, durant i després del Mundial: "Poder lluitar per això —unes condicions més dignes per a les futbolistes— és un altre orgull i aquí sí que em vull fer notar. Si he de posar la meva cara per aconseguir un canvi, endavant".

I encara que "ens han dit capritxoses", Jenni Hermoso explica que "simplement volíem el més bàsic, tenir un salari mínim, que se'ns respectes i se'ns donés l'oportunitat de poder fer alguna cosa molt gran". I algunes coses ja s'han aconseguit, per això també està molt orgullosa.

Jenni Hermoso GQ / Foto: Viridiana
La portada de GQ, amb Jenni Hermoso / Foto: Viridiana

Per acabar, Jenni Hermoso ha dit com li agradaria ser recordada i ha assegurat que "com una persona que ha volgut deixar Espanya a dalt de tot però, sobretot, com algú que ha intentat que moltes mentalitats canviïn". I també ha reconegut que "per sort o per desgràcia, hi ha aquesta història —el cas Rubiales—, però aprendré a aprofitar-la positivament per lluitar per allò que crec que és bo per a la societat". I ha conclòs dient que "el moviment #SeAcabó ha de portar una nova era".