Islàndia no ha pogut passar de ronda i diu adéu de manera definitiva a l'Eurocopa. França ha estat molt superior i no els ha deixat opcions als islandesos per seguir escrivint més pàgines d'una gran gesta. Quatre gols francesos a la primera part, i un per a França i dos islandesos a la segona han deixat un 5-2 que classifica la selecció francesa per a les semifinals.

Un país bolcat amb la seva selecció. Islàndia només ha tingut ulls per als seus 23 representats a França. L'Eurocopa ha estat l'aparador d'un país amb poca tradició futbolística, però que l'esforç i la dedicació d'anys de treball en la formació han donat els seus fruits.

Una illa nòrdica ha acabat sent la gran sensació de la competició de seleccions més important d'Europa. Cinc partits repartits amb dues victòries, dos empats i una sola derrota. La selecció francesa ha estat el botxí d'Islàndia.

França no té pietat

Les dues seleccions han sortit al camp molt ben posicionades. Poques esquerdes, pocs espais i molta ambició. La primera a avisar ha estat Islàndia, però la contundència de cara a gol no ha estat suficient.

Un cop avisats, els de Didier Deschamps no han tingut compassió d'una selecció inferior. Olivier Giroud ha obert la llauna als dotze minuts i poc després Paul Pogba ha deixat el marcador amb un clar 2-0 a favor de França.

Una França molt posada dins el partit ha seguit augmentant el ritme i han anat arribant ocasions. Islàndia ha aturat els francesos fins pocs minuts abans d'acabar la primera part. Primer Dimitri Payet i després Antoine Griezmann amb una vaselina precisa han fet dos gols més abans d'arribar a la mitja part.

Islàndia no ha abaixat els braços i han seguit confiant en ells mateixos. Un país darrere i una única il·lusió: marcar. Kolbeinn Sigthorsson ha fet el gol de l'esperança després d'una jugada en què s'ha anticipat als rivals. Eufòria a l'estadi i eufòria a Islàndia.

El resultat s'ha seguit movent i Giroud ha fet el cinquè abans d'abandonar el terreny de joc. Però la confiança dels islandesos no s'ha aturat. Eidur Gudjohnsen ha entrat al terreny de joc amb 37 anys, capità islandès i comiat de la selecció. Menys d'un minut després i el 5-2 definitiu de Birkir Bjarnason.

Islàndia ha estat immensa i els seus aficionats han celebrat els dos gols amb grandíssima emoció. Els islandesos han saltat de valent des d'Islàndia en el primer gol dels seus.

Umtiti debuta amb França

El central francès i futur jugador blaugrana després de l'Eurocopa, ha debutat en aquests quarts de final amb la selecció francesa. Molt conservador durant els minuts jugats, no ha arriscat en excés i ha jugat sense complicar-se. La poca agressivitat mostrada ha estat insuficient en el primer gol d'Islàndia en què podria haver fet més.

Alemanya espera a les semifinals

Les semifinals de l'Eurocopa es jugaran el proper dimecres i dijous a les 21h. Portugal i Gal·les es veuran les cares el dia 6; i Alemanya i França jugaran el dia 7.

El president islandès a la grada

Guðni Th. Jóhannesson, recentment escollit president d'Islàndia, ha viscut el partit des de la grada i entre els aficionats del seu país. La curiositat és que es va negar a anar a la tribuna VIP.