Victòria històrica del Barça al Giuseppe Meazza, el camp on per fi ha pogut tornar a guanyar l'Inter de Milà (1-2). Els gols dels joves Carles Pérez i Ansu Fati, que ha fet història a la Champions League, han contrarestat la diana de Lukaku i han provocat la desesperació dels neroazzurri.

Amb tres centrals i dos davanters

Dia de Champions, dia gran, però també dia de baixes -com les de Messi o Piqué- i dia de rotacions. El Barça, amb una cara totalment desconeguda i amb una alineació inèdita, s'ha presentat a Milà amb els menys habituals. I ho ha fet amb tres centrals, que eren Todibo, Lenglet i Umtiti, dos davanters, Carles Pérez i Griezmann, i després molta gent al mig del camp. Però és que només Rakitic era dels habituals. Arturo Vidal, Aleñá, Firpo i Wagué, a banda de Neto a la porteria, han completat un equip nou per als culers.

Ernesto Valverde sabia des d'abans del partit que la Champions feia nosa perquè la classificació estava assegurada, igual que el primer lloc del grup F. No li passava el mateix a l'Inter, que havia de vèncer per garantir-se un lloc als vuitens de final. I tot i les ganes interistes i el desconcert posicional de l'inici del Barça, la primera sorpresa ha estat dels blaugrana.

Carles Perez gol Inter Mila Champions Barca EFE

Pilota descarregada dins l'àrea de l'Inter al minut 23 i gol de Carles Pérez, el primer a la Champions en el dia del seu debut, que també ha celebrat que oficialment ja és futbolista del primer equip. I s'ha confirmat que amb el marcador a favor el Barça s'ha crescut. Pilota blaugrana i l'Inter a l'espera de la velocitat i dels contracops.

Però el futbol italià, a banda de ser conegut pel catenaccio, també és molt directe. I l'Inter d'Antonio Conte aprofita la solidesa defensiva per bolcar-se a l'atac sempre que tenen oportunitats. Amb dues bèsties de davanters com són Lukaku i Lautaro Martínez, tot el Meazza confiava en l'empat.

Precisament, després de molts avisos d'un incansable Lautaro, el futbolista argentí ha baixat d'esquenes a porteria una pilota a la frontal. I al minut 44, quan tothom ja pensava en el descans, ha aparegut Lukaku per agafar la pilota morta que havia deixat el seu company i etzibar una canonada impossible per a Neto. I encara era més difícil d'aturar perquè Umtiti ha desviat lleugerament la direcció.

barça inter lukaku todibo umtiti neto efe

En fora de joc

I han passat els minuts i el marcador d'empat, bo per al Barça però insuficient per a l'Inter, ha anat posant nerviosos els aficionats locals. El Barça ha anat perdent la pilota i l'Inter ha anat atansant-se al voltant de l'àrea de Neto. I les ocasions interistes han tornat.

Lautaro ha fet una exhibició de recursos, fins i tot fent dos gols en fora de joc que han anul·lat durant el segon temps. I mira que als italians ja els havien anul·lat un altre gol de Lukaku al minut 7, també amb empat, que era clar fora de joc.

Era un voler i no poder de l'Inter, que ha merescut guanyar el partit. Desesperació en els últims minuts perquè cada pilota per a l'Inter era una clara ocasió de gol. I el Barça ha sabut conviure amb el patiment.

d'ambrossio inter barça efe

Però quan els italians més confiaven i els catalans més nerviosos es mostraven, ha sortit al camp Ansu Fati i als tres minuts ha fet història. Golàs, amb un xut potent i creuat des de fora de l'àrea, i amb el gol al minut 87 de partit, Fati ha donat la victòria al Barça i a més s'ha convertit en el golejador més jove de la història de la Champions.

Al final, victòria del Barça, que hauria pogut ampliar la diferència, que acaba liderant amb mà de ferro el grup, i també ha trencat el malefici del Giuseppe Meazza: per primera vegada ha guanyat contra l'Inter a Milà des del 1959. I els interistes que acaben fora de la Champions: tercers del grup F, per darrere del Borussia Dortmund i per davant de l'Slavia de Praga, i els tocarà jugar l'Europa League a partir del febrer.