Com és possible que Leo Messi no continuï al FC Barcelona quan tant el jugador com el club volen que així sigui? "El nou contracte no es podrà formalitzar a causa d'obstacles econòmics i estructurals (normativa de LaLiga espanyola)", afirma el Barça, culpant d'aquesta manera LaLiga, presidida per Javier Tebas, de l'adeu del campionat del millor jugador de tots els temps.

I és que el famós límit de la massa salarial fa setmanes que cuejava en totes les notícies referents a la continuïtat de Messi, el gran obstacle a superar, més que les intencions d'un Messi que feia temps que havia oblidat el burofax que va enviar fa un any.

El Barça, amb una massa salarial disparada per la mala gestió duta a terme per Josep Maria Bartomeu, anava girant el cub de Rubik, a la recerca de l'encaix. Es va demanar a diversos pesos pesants del vestidor de cobrar menys aquesta temporada per recuperar-ho més endavant, es van buscar les sortides de jugadors que no entren en els plans de Koeman i que tenen unes fitxes molt elevades, com Umtiti, Pjanic i Coutinho, i fins i tot es van produir diverses reunions amb Tebas a la recerca d'alguna solució.

Messi Joan Laporta / FC Barcelona

L'acord entre Messi i el Barça no s'ha pogut dur a terme / FC Barcelona

L'acord de LaLiga amb CVC, una arma de doble tall

Tot va semblar que es desencallava ahir dimecres, quan LaLiga va anunciar que havia arribat a un acord estratègic amb el fons d'inversió internacional CVC per injectar 2.700 milions d'euros a la competició i als clubs. Al Barça li tocarien més de 250 milions d'euros, per la qual cosa la continuïtat de Messi, a més de les inscripcions dels nous fitxatges, estava assegurada.

L'acord, però, era una arma de doble tall preparada a consciència per Javier Tebas, ja que d'una banda garantia la continuïtat de Messi, però per l'altra aniquilava per fi el temut projecte de la Superlliga, i que té en el Barça un dels seus grans promotors. A més, l'acord significava la cessió dels drets televisius per als pròxims 50 anys a canvi de només 250 milions. Al Barça no li convé, encara que per això hagi de renunciar a Messi.

La situació, doncs, havia entrat en un atzucac. No hi havia solució, la qual cosa ha provocat que el Barça, molt al seu pesar, s'hagi vist obligat a anunciar el seu adeu.

Florentí Perez real madrid Europa Press

El Reial Madrid s'oposa a l'acord de LaLiga anunciat amb CVC / Europa Press

El Barça i Reial Madrid, en contra de l'acord de LaLiga amb CVC

En el mateix moment en què el Barça comunicava oficialment l'adeu de Leo Messi, el Reial Madrid emetia també un comunicat en el qual s'oposa a l'acord anunciat per LaLiga amb CVC. "Utilitzant una estructura enganyosa, expropia als clubs el 10,95 % dels seus drets audiovisuals durant 50 anys i en contra de la llei", afirma el club blanc.

Poc després, ha estat el torn del Barça, que també s'oposa a l'acord anunciat per LaLiga. "Les condicions del contracte del qual parla LaLiga condemnen el futur del FC Barcelona en matèria de drets audiovisuals. El FC Barcelona vol mostrar la seva sorpresa davant un acord impulsat per LaLiga en què no ha comptat amb el criteri d’equips, com el mateix FC Barcelona, i ni tan sols mostra opcions entre més competidors per poder avaluar els avantatges i desavantatges en un escenari amb molts interrogants com és el postpandèmic".

 

Imatge principal: Javier Tebas, president de LaLiga / EFE