El ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa, ha expressat el seu disgust per les celebracions que els aficionats del CE Sabadell van protagonitzar aquest diumenge als carrers de la ciutat després que l'equip arlequinat certifiqués el seu ascens a Segona Divisió derrotant el Barça B.

"He tingut l'oportunitat de parlar aquest matí amb l'alcaldessa (Marta Farrés, PSC), qui va fer una crida explícita a que no se sortís a celebrar l'alegria. Entenem que per als aficionats del Sabadell l'ascens és una alegria, però no es pot celebrar d'aquesta forma. Expresso el meu disgust profund", ha dit el ministre català.

Tal com es pot veure a les imatges de Ràdio Sabadell, diversos seguidors del conjunt vallesà van sortir al carrer per celebrar el triomf. Tot i que la majoria d'ells duia mascareta, és evident que no es van respectar les distàncies de seguretat.

"No pot haver-hi un grup important de persones manifestant la seva alegria i vulnerant tot tipus de recomanacions sanitàries durant més de 45 minuts", ha dit Illa a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

El titular de Sanitat ha fet "una crida explícita a la ciutadania a seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries de les seves respectives comunitats autònomes i a no tenir por del virus". "No li podem perdre el respecte perquè segueix aquí i, durant uns mesos, seguirem convivint amb ell", ha sentenciat.