Malgrat haver nascut a Malmö (Suècia), Zlatan Ibrahimovic també té les nacionalitats bosniana i croata, a causa que el seu pare és bosnià i la seva mare croata. I és que el 1977, Šefik Ibrahimovic, pare d'Zlatan, va convèncer la seva dona per emigrar a Suècia, una decisió que, anys després, els salvaria la vida, ja que durant les matances de la guerra dels Balcans pràcticament tota la seva família va ser massacrada. "Pensava anar-me'n a Suècia per guanyar una mica de diners i tornar a Bòsnia", va afirmar fa uns anys el pare d'Zlatan, que a dia d'avui continua vivint a Suècia.

El 1991, Šefik va visitar juntament amb Zlatan la seva família resident a Bòsnia, la qual cosa va augmentar les inquietuds d'Ibra sobre els seus orígens.

Zlatan ibrahimovic Milan Europa Press

Ibrahimovic, celebrant un gol contra el Bolonya / Europa Press

Ibra, víctima d'insults racistes durant l'Estrella Roja-Milan

En aquest context, el Milan d'Zlatan Ibrahimovic va visitar aquest dijous l'Estrella Roja de Belgrad en un partit corresponent a l'Europa League. Ibra, la gran estrella del Milan, va començar el partit com a suplent, la qual cosa el va portar a ocupar les grades del petit Maracanà, on hi havia alguns aficionats.

I enmig del partit es van sentir uns crits per part d'un aficionat que han donat la volta al món. "balija" (terme pejoratiu que utilitzen els nacionalistes serbis contra els musulmans de Bòsnia), "fas pudor".

Les imatges, publicades per la cadena N1, no han tardat a viralitzar-se, fins a provocar que l'Estrella Roja hagi demanat disculpes a través d'un comunicat. "L'Estrella Roja condemna de la manera més vigorosa els insults dirigits a Zlatan Ibrahimovic. L'Estrella Roja es disculpa pel que Ibrahimovic va viure a casa nostra", ha indicat el club serbi, que a més ha anunciat que cooperarà amb les autoritats per descobrir l'individu responsable d'aquest incident.

Malgrat disputar-se a porta tancada, a les llotges de l'estadi hi havia públic, teòricament format per convidats del club.

 

Imatge principal: Zlatan Ibrahimovic, entrenant-se abans d'un partit del Milan / Europa Press