El barcelonisme encara està en xoc. Alguns dels aficionats es troben fase de negació per la forçada ruptura entre el Barça i Messi, mentre que d'altres ja han passat a la de la ira i cerquen culpables a aquest divorci. Aquest matí els seguidors que han anat a rebre l'equip a la ciutat esportiva abans de l'entrenament s'han fixat especialment amb Antoine Griezmann.

Durant la seva etapa conjunta al F.C. Barcelona s'ha dit que entre el francès i l'argentí hi ha hagut molts moments de tensió i per això els aficionats, encara indignats per la decisió final sobre el futur de l'estrella, l'han escridassat a la seva arribada. "Messi se'n va per culpa teva", li han dit. Segurament, en el context actual, aquesta és la pitjor acusació que li poden fer a ningú

Peça clau 

Quan va començar el mercat de fitxatges, Geizmann formava part dels grups dels transferibles amb urgència. Durant setmanes semblava que el francès tornaria al seu anterior club, l'Atlètic de Madrid, en un intercanvi de jugadors pel qual el Barça sumaria al migcampista Saúl. Tot i que semblava que aquesta operació era imminent, finalment es va acabar refredant, i de moment el jugador segueix entrenant amb el Barça. El PSG, el Manchester United i el City també es van interessar en ell, però finalment el van descartar per ser massa car.

Griezmann Eibar Barca EFE

Antoine Griezmann jugant amb el Barça / EFE

La venda de Griezmann era imprescindible per reduir la massa salarial del club, el principal motiu pel qual Messi no pot renovar. És un dels jugadors amb una fitxa més elevada i vendre'l hauria pogut fer-la minvar. Això hauria permès la continuïtat del 10. Per això, avui els aficionats han abocat la seva ràbia damunt seu. 

"Obstacles amb la normativa"

Al comunicat publicat ahir a les 19:45 que canviarà per sempre la història del club, l'entitat deixa clar que, si bé s'havia arribat a un acord per la renovació amb el jugador, han estat "obstacles de la normativa de la lliga espanyola" els culpables que s'acabi aquest idil·li. Ahir al matí, tot semblava favorable perquè Messi signes la renovació: Va aterrar a la ciutat després d'uns dies de vacances a Eivissa i la lliga va arribar a un acord amb un fons d'inversió que suposarien uns ingressos de 2.700 euros. Però a mitja tarda tot es va trencar. 

Javier Tebas La Lliga 2 Europa Press

Javier Tebas, president de LaLiga / Europa Press

Aquest acord era una arma de doble tall preparada a consciència per Javier Tebas, ja que d'una banda garantia la continuïtat de Messi, però per l'altra aniquilava per fi el temut projecte de la Superlliga, que té en el Barça un dels seus grans promotors. A més, l'acord significava la cessió dels drets televisius per als pròxims 50 anys a canvi de només 250 milions. Al Barça no li convé, encara que per això hagi de renunciar a Messi.