Tres punts d'or. El Girona guanya el Saragossa (0-2) per seguir somiant amb l'ascens a Primera Divisió. Els gols de Sandaza i Alcaraz deixen els gironins en posició d'ascens directe.

El Girona es plantava a la Romareda en busca d'una victòria per seguir el ritme del Llevant, líder destacat de la Segona Divisió. Pablo Machín confiava en el seu infal·lible 5-3-2, fent debutar Pablo Maffeo, una incorporació d’aquest mercat d’hivern.

Als gironins els ha costat fer-se amb el control del partit i han viscut els primers minuts entregats a la falta d’encert d’un Saragossa que inclinava el camp però no aconseguia superar el porter René. El domini aragonès s’ha traduït amb la millor ocasió de la primera part: un xut del davanter Angel al travesser.

Amb el pas dels minuts, els de Machín han guanyat en tranquil·litat per tancar en empat una primera part que ho deixava tot obert pels segons 45 minuts. El Girona no canviava de ruta i seguia confiant en enviar-li pilotes al davanter Fran Sandaza perquè aquest generés joc per a l’arribada de la segona línia de mitjos.

El mateix Sandaza s’ha encarregat de desfer el 0-0. En una falta lateral al segon pal, Alex Granell ha tornat a situar la pilota a la frontal de l’àrea perquè Sandaza, amb el cap, superés Xabi Irureta. El partit es posava de cara a falta de 20 minuts pel final. A més, Cani, contribuiria a desnivellar la balança. El migcampista del Saragossa, amb una groga, ha entrat a destemps sobre el genoll de Pedro Alcaclá guanyant-se una expulsió tan justa com innecessària.

Els gironins s’han limitat a veure passar els minuts i a assegurar una victòria vital per les aspiracions més ambicioses. Abans del xiulet final, Rubén Alcaraz ha tingut temps per fer el segon en una jugada al contracop amb Samuele Longo. El 0-2 confirma el Girona com un dels equips més sòlids de la Segona Divisió i l’assenta a la segona plaça (36 punts), posició que li donaria l’ascens directe a final de temporada.

Nàstic: Un punt i bones sensacions (1-1)

En el debut de Juan Merino a la banqueta grana, l’equip només ha pogut rescatar un punt de la visita del Tenerife al Nou Estadi. En un partit en què s’han avançat els insulars, el Nàstic ha aconseguit reaccionar per acabar empatant un duel que ha jugat amb un jugador menys des del minut 62 per l’expulsió de Manu Barreiro.

El Tenerife ha fet el 0-1 aprofitant l’única ocasió de la primera part. En un córner, el futbolista del planter Cristo González ha aconseguit rematar a gol una pilota morta. El Nàstic tornava a remar a contracorrent quan només s’havien jugat 11 minuts. Tot i això, l’equip ha aconseguit reaccionar. José Carlos ha fet el gol de l’empat abans de la rigurosa expulsió del debutant Barreiro. Els grana han jugat gairebé 30 minuts amb un menys però han seguit empenyent, sense sort. El punt no millora la situació d’un Nàstic que seguirà com a cuer una jornada més.