El Girona continua en estat de gràcia. Els homes de Míchel han tornat de l'aturada per seleccions fent el que millor saben: guanyar i enamorar amb el seu joc. Aquest cop, amb una remuntada majestuosa contra un Almeria (5-2) que estrenava Gaizka Garitano com a nou entrenador i que s'ha avançat en el marcador gràcies a dos gols de Leo Baptisatao. Tanmateix, aquest inici advers no ha arrugat el conjunt gironí, que ha acabat golejant gràcies a les dianes d'Iván Martín, Dovbyk (x2), Savinho i Stuani. Amb aquest resultat, els de Míchel es col·loquen com a colíders de la Lliga, empatats a punts amb el Reial Madrid, que ahir es va deixar dos punts a Sevilla.

Inici descafeïnat i set minuts de bogeria

L'inici de partit del Girona ha estat dubitatiu. Els homes de Míchel s'han vist sorpresos per un Almeria revolucionat que, esperonats pel debut de Gaizka Garitano a la seva banqueta, ha demostrat més energia i determinació que els locals. I és que en només dos minuts, els andalusos han trobat el primer gol del partit, anotat a través de les botes de Leo Baptistao, que ha superat un Gazzaniga amb un xut creuat. Minuts més tard de la primera diana, Baptistao ha doblat l'avantatge almerienc aprofitant un rebot que el porter gironí ha deixat mort dintre de l'àrea després d'una rematada creuada d'Embarba.

Gol de l'Almeria contra el Girona / Foto: EFE
L'Almeria celebrant el primer gol del partit de Baptistao / Foto: EFE

El Girona no es trobava còmode dintre del camp i Gazzaniga no ha estat capaç d'asserenar l'ímpetu de l'Almeria. Un còctel de circumstàncies que deixava Montilivi fred i obligava els homes de Míchel a reaccionar amb rapidesa si no volien acomiadar-se del partit abans d'hora. I aquesta reacció ha arribat a partir del minut 36, quan després de sumar diverses jugades de perill, Iván Martín ha sabut aprofitar una gran passada a l'espai d'Aleix Garcia per obrir la llauna gironina i col·locar l'1-2.

El conjunt català havia fet el més difícil i ja es començava a entreveure el combinat ofensiu que tant ha meravellat la seva afició en les jornades anteriors. Les arribades no cessaven i qui ha recollit el testimoni d'Ivan Martin ha estat un Dovbyk que en cinc minuts s'ha apoderat de l'àrea de Fernando Martínez. Primer, al minut 38, ha culminat una esplèndida paret amb Daley Blind per empatar duel; posteriorment, gràcies a una gran jugada individual des del sector dret, ha tornat a perforar la xarxa almerienca per marxar al descans amb unes sensacions immillorables (3-2).

Dovbyk, en el momento de anotar su segundo gol contra el Almeria / Foto: EFE
Dovbyk, en el moment d'anotar el seu gol contra l'Almeria / Foto: EFE

Savinho assegura els tres punts i Stuani posa la cirereta

I després del descans, el Girona ha tornat al terreny de joc amb un pla de partit més conservador, apostant per possessions llargues, que han embotellat l'Almeria al seu camp. Els homes de Míchel capitalitzaven la pilota i els visitants eren incapaços de poder sumar ocasions de gol. Amb aquest context, el duel ha anat avançant sense massa jugades destacades fins que Aleix Garcia ha trobat Savinho a l'espai. El brasiler ha recollit la passada de l'interior d'Ulldecona i amb un xut creuat des de la banda esquerra ha anotat el quart gol gironí.

Però la festa del Girona no s'ha acabat aquí. Stuani, que havia entrat per Dovbyk al minut 63, ha volgut afegir el seu nom a l'electrònic de Montilivi aprofitant una centrada al primer d'Arnau Martínez que ha enviat al fons de la xarxa gràcies a una rematada marca de la casa. L'uruguaià ha posat la cirereta i l'afició gironina continua en un núvol del qual no està permès baixar.