El Girona ha sumat la segona victòria de la temporada a Segona després de derrotar el Rayo Vallecano a Montilivi (3-1). Els blanc-i-vermells s'han situat 2-0 amb dues dianes de Cristhian Stuani, un home que no està fet per la categoria de plata, però Adrián Embarba ha retallat distàncies en el minut 72. Amb els madrilenys buscant l'empat a la desesperada, el davanter uruguaià ha tornat a aparèixer en el millor moment per signar el seu primer hat-trick amb el Girona i sentenciar el duel. Després d'oferir sensacions irregulars contra l'Sporting (1-1) i l'Albacete (0-1), els de Juan Carlos Unzué demostren que tenen arguments per tornar a Primera amb dues victòries consecutives, bon futbol, i els gols d'un futbolista que ja ha mullat en 4 ocasions.

Stuani, sempre Stuani

El Rayo, un dels aspirants a l’ascens, ha aterrat a Montilivi amb la intenció de fer mal i, de fet, ha estat a punt d’aconseguir-ho. En els minuts 14 i 26 Leo Ulloa ha perdonat el 0-1 dels madrilenys amb dos cops de cap que no han entrat al fons de la porteria de Juan Carlos per ben poc. En la primera ocasió la rematada de l’argentí ha fregat el pal i en la segona ha estat el porter gironí qui ha hagut d’intervenir. Els de Paco Jémez dominaven, però aleshores ha aparegut Cristhian Stuani.

Que l’uruguaià jugui a Segona Divisió és un abús, una errada en el sistema. El davanter podria disputar la Champions League, però aquest estiu ha demostrat un compromís  impagable amb el Girona i els resultats, com era d’esperar, no han tardat en arribar.

Contra el Rayo, el 7 blanc-i-vermell ha tornat a fer gala de la seva millor virtut: el gol. El cert és que el de Tala no s’ha involucrat en el joc del seu equip, però la primera ocasió que ha tingut l’ha convertit en l’1-0. En el minut 28, ha culminat un contraatac gironí comandat per Álex Gallar amb un xut creuat des de l’interior de l’àrea que ha superat Alberto García pel pal llarg. Stuani no enganya: dos partits, quatre gols gols, dues victòries.

stuani girona rayo @gironafc

La diana del pitxitxi gironí ha animat els homes de Juan Carlos Unzué, que han pogut ampliar l’avantatge al marcador a través de Marc Gual i Álex Gallar. En el 33, una jugada d’estratègia iniciada per Àlex Granell l’ha estat a punt de transformar el punta de Badalona, però el seu xut, molt forçat, l’ha atrapat Alberto. Dos minuts després Gallar ha tingut una oportunitat encara més clara quan s’ha quedat sol a la mitja lluna –gràcies a l’habilitat de Stuani– i ha buscat porteria amb la cama dreta, però la rematada l'ha desviat el porter català del Rayo.

El Girona ha marxat als vestidors amb la sensació que l’1-0 es quedava curt, però el cert és que l'imatge oferta pels futbolistes d’Unzué, a diferència de la setmana passada, era molt bona.

Jairo, home clau

La segona part ha començat amb un ensurt i una alegria per l’afició de Montilivi. L’esglai l’ha provocat Óscar Trejo, que en el minut 49 ha enviat la pilota al pal de Juan Carlos en una pilota dividida a l’àrea petita gironina. La bona notícia ha estat l’entrada de Jairo Izquierdo, que ha substituït Gual al descans i només ha tardat 10 minuts en provocar un penal a favor del Girona.

En el 54, l’extrem canari s’ha internat a l’àrea del Rayo i ha estat atropellat per Alejandro Catena, que ni tan sols ha protestat la pena màxima. Stuani l’ha picat com sempre i, com sempre, no ha fallat.  Amb el marcador en contra i més de mitja hora per davant, Jémez –un kamikaze del futbol- no ha tingut miraments: ha substituït un central, Catena, i ha introduït un davanter, Federico Piovaccari.

girona rayo @gironafc

Semblava que l’estratègia de l’entrenador andalús era massa arriscada, però la realitat és que el Rayo, després d’uns minuts de domini local, ha començat a acostar-se a la porteria gironina. Així, en el minut 72 Embarba ha aprofitat un error en la sortida de pilota dels d’Unzué per retallar distàncies. Ho ha aconseguit amb un cacau des de la banda dreta de l’àrea que Juan Carlos no ha pogut aturar.

La diana ha obligat Unzué ha reaccionar, de manera que el navarrès ha apostat per Johan Mojica, un lateral en posició d’extrem, i ha deixat Gallar a la banqueta. El Rayo, amb defensa de 3 i sense res a perdre, ha buscat l’empat a la desesperada, fet que s’ha traduït en uns minuts d’anada i tornada. I enmig del caos, sempre regnen els més bons.

En el minut 89, un enorme Borja García s'ha escapat en solitari, ha provat de batre Alberto amb un xut creuat, el porter ha desviat la pilota i al segon pal ha aparegut Stuani per sentenciar el partit. Primer hat-trick de Stuani a Girona i missatge contundent per a l'afició de Montilivi i la resta d'equips de la Lliga: l'uruguaià no pensa passar-se més d'un curs a Segona Divisió.