Derbi trepidant a Montilivi amb final feliç per l'Espanyol i desgràcia sense precedents pel Girona. L'equip de Rubi s'ha imposat al d'Eusebio Sacristán (1-2) en un partit que no ha merescut guanyar però on ha comptat amb la fortuna necessària per sumar els tres punts. Males cares a l'estadi blanc-i-vermell, i és que l'equip local no viu un triomf des del passat mes d'octubre. Els gironins, amb 34 punts, s'acosten perillosament al descens, mentre que l'Espanyol, amb 38, deixa la permanència pràcticament certificada.

Domini sense premi del Girona

Eusebio ha demostrat que és un entrenador valent i ha presentat l’onze més ofensiu de la temporada per trencar el malefici de Montilivi. El tècnic val·lisoletà ha situat Borja García al centre del camp i ha donat una oportunitat d’or al Choco Lozano, que ha acompanyat a Portu i Cristhian Stuani a la davantera. Més agosarat, impossible.

Rubi, per la seva banda, ha sigut més conservador i ha apostat per un futbolista de contenció com Víctor Sánchez en la posició d’Esteban Granero, que s’ha quedat a la banqueta.

Com sol passar en el món del futbol, l’atreviment del Girona s’ha traduït en un domini molt clar de la possessió. Els blanc-i-vermells han trepitjat àrea i han intimidat a l’Espanyol, però el dia en què han trobat el seu millor joc els li ha faltat precisió.

Victor Sanchez Stuani Naldo Girona Espanyol EFE

Pedro Porro, des de fora l’àrea, però sobretot Portu, en el minut 22, han pogut marcar, però els hi ha faltat finor. El pitxitxi local, Stuani, també ha gaudit de dues ocasions molt clares en els minuts 33 i 34, però les seves rematades de cap no han trobat porteria.

Mentre el davanter uruguaià es barallava amb Naldo i Mario Hermoso i Portu i el Choco intentaven aprofitar els espais que aquest generava, l’Espanyol ha fet valer la velocitat de Wu Lei per intimidar Yassine Bono.

Els de Rubi no han jugat bé però han tingut dues ocasions molt clares gràcies al davanter xinés, que ho ha provat en el minut 9 amb un cacau llunyà i al 30 amb una vaselina que ha posat l’ai al cor a l’afició de Montilivi.

L’atreviment dels locals no ha tingut premi, i després d’una guerra oberta que ha acabat amb targetes per Javi López, Àlex Granell i Stuani –quin marcatge que li han fet!– els jugadors han marxat a vestidors.

La fortuna s'alia amb l'Espanyol

Hi ha dies en què el descans canvia completament el rumb del partit, però aquest dissabte no ha estat així, precisament.

El Girona ha saltat a la gespa amb la mateixa intenció que el primer temps, guanyar el partit. Així, el Choco ha tingut dues ocasions consecutives en els minuts 53 i 54, però el seus xuts no han intimidat Diego López.

“El futbol no és just” o “qui perdona ho paga” són tòpics que s’han convertit en realitat immediatament després, quan Sergi Darder ha caçat una pilota a la mitja lluna del Girona i ha avançat l’Espanyol. El migcampista balear, tot una especialista en aquest tipus d'accions, ha sumat així el seu tercer gol a la Lliga.

La diana no ha alterat el pla dels gironins, que després d'uns minuts de dol han seguit buscant el gol. Eusebio, de fet, ha retirat el Choco i Pere Pons i ha apostat per les dues perles del City, Patrick Roberts i Douglas Luiz. Rubi, per la seva banda, ha retirat el xinès Wu Lei i ha fet entrar Javi Puado, que ja va mullar a Montilivi amb la samarreta de Catalunya.

Uns minuts d'imprecisions locals han fet creure a l'afició de l'estadi blanc-i-vermell que viurien una nova derrota, però aleshores, a deu del final, Roberto Rosales ha interceptat una centrada de Marc Muniesa amb les mans i Prieto Iglesias, després de consultar-ho a la pantalla del VAR, ha assenyalat penal.

Rosales Portu Girona Espanyol EFE

Stuani no ha fallat, ha sumat la seva 18ena diana a la Lliga i ha encès un Montilivi que, amb marge per buscar el segon, s'ha entregat al seu equip. Els homes d'Eusebio han respost, però, un dia més, no han trobat el camí de la victòria a casa.

I llavors, quan semblava que el partit acabaria amb empat, Sergi Darder ha sorprès a tothom amb un cacau des de fora l'àrea, la pilota ha tocat el pal i ha rebotat en l'esquena de Bono, i finalment ha entrat a la porteria blanc-i-vermella.

La diana ha gelat l'afició de Montilivi, que seguirà sense gaudir d'una victòria del seu equip. L'última que van poder assaborir va ser l'octubre passat, i ja fa masses mesos que la ratxa s'allarga.

L'Espanyol, per la seva banda, s'allunya de manera pràcticament definitiva del descens i torna a guanyar fora de casa, un fet que no succeïa des de l'octubre, també. Els blanc-i-blaus no podran dir que han estat millors que el seu rival, però sí que han estat més efectius.