L'Espanyol ressorgeix a Montilivi gràcies a Gerard Moreno. El davanter blanc-i-blau n'ha tingut suficient amb dos atacs per tombar un Girona incisiu i que ha merescut molt més (0-2).

L'equip blanc-i-blau ha aconseguit també la segona victòria fora de casa d'aquesta temporada. Tres punts per tornar a confiar i allunyar-se del descens. L'estrena del nou derbi català a Primera disputat a Montilivi cau de la banda de l'Espanyol. El Girona haurà de seguir remant per lluitar per Europa.

Reivindicacions a Montilivi

Dues cares ben diferents de la moneda. El Girona, en ple ascens de nivell i lluitant per una posició per a l'Europa League, rebia un Espanyol en hores baixes, amb nou entrenador i amb ganes de reivindicar-se.

I precisament això ha estat, les reivindicacions, les que han pres el protagonisme. A part de clamar per la independència i la llibertat dels presos polítics una vegada més a Montilivi, l'equip ha acompanyat una afició eufòrica. Després de la victòria del Barça a la Copa, la setena plaça dona lloc a Europa. I el Girona n'és molt conscient.

Els jugadors de Pablo Machín han sortit des del minut u a per totes. Atrevits, ràpids, incisius i pressionant des de la mateixa àrea de Pau López. S'han convertit en un autèntic malson per als blanc-i-blaus. L'Espanyol ha patit, i molt.

El Girona s'ha sentit sempre superior, empès per la seva afició i amb un atreviment fora de lloc. Juanpe, Stuani, Portu, Pere Pons o Granell han tingut les seves ocasions per desfer l'empat a la primera meitat. I fins i tot Bono s'ha atrevit a sortir de l'àrea i provar de regatejar.

Als gironins els sortia tot bé i el gol semblava que arribaria més aviat que tard. Però en uns deu minuts infernals del Girona abans del descans, anul·lant completament l'Espanyol, ha arribat el cop a la moral.

Gerard Moreno es revenja

Els blanc-i-blaus, tímids i sense idees, s'han trobat amb una falta a la frontal dels blanc-i-vermells. Darder ha posat la pilota al segon pal, Gerard Moreno ha controlat dins l'àrea i ha col·locat la pilota al pal llarg de Bono. L'Espanyol ha marcat al minut 43 un gol per a l'esperança, per pensar en el ressorgir i també per reivindicar-se després de la destitució de Quique Sánchez Flores. I a més Gerard ha trencat una ratxa de cinc partits i mig sense marcar.

El protagonista absolut del partit ha estat Gerard, perquè el davanter perico n'ha tingut prou amb dues arribades clares per sentenciar. Ningú posa en dubte la seva qualitat i quan té l'ocasió, mai la desaprofita. Just en iniciar-se la segona meitat, un contracop ha servit per fer el segon gol de l'Espanyol. Nova connexió Darder-Gerard i pilota picada per sobre de Bono. Golàs de Gerard Moreno que, tot i la mala temporada del seu equip, segueix picant a la porta de la selecció, i amb rècord de 14 gols en una temporada inclòs.

I a partir d'aquí el guió ha continuat igual. El Girona ha tingut la pilota, l'empenta i també les ocasions. Però una vegada rere l'altra, o es topaven amb un descomunal Pau López, o els faltava la precisió en l'últim xut. No hi ha hagut manera i el gol no ha arribat. Els gironins repeteixen segona jornada consecutiva sense veure la porteria rival. L'Espanyol i, sobretot, Gerard Moreno, s'han revenjat de la derrota patida a la primera volta a l'RCDE Stadium.

El Girona segueix amb fermes opcions d'aconseguir arribar a la setena plaça, però haurà de jugar els quatre partits restants que queden com quatre finals. I l'Espanyol ha ressorgit del pou. David Gallego, el nou míster blanc-i-blau, estrena victòria i l'equip respira una mica. La salvació matemàtica és més a prop.