Setmana moguda a Girona. El dilluns els aficionats gironins es despertaven amb la notícia que Juan Carlos Unzué deixava la banqueta gironina i el seu lloc l'ocuparia el barceloní Juan Carlos Moreno, integrant fins llavors del cos tècnic d'Unzué. Sota les ordres del nou entrenador el conjunt gironí no ha sigut capaç d'aconseguir els tres punts i s'ha hagut de conformar amb un empat a casa davant l'Alcorcón (0-0) fallant en l'últim minut de partit, un penal i donant una imatge no molt diferent de la que havia ofert amb el ja l'exentrenador Unzué.

Control sense gol

El Girona ha saltat a la gespa de Montilivi, que presentava una molt bona entrada en un matí assolellat, immillorable per jugar a futbol, convençut que havia de trencar amb les sensacions negatives davant d'un Alcorcón, segon millor visitant de la categoria, i fer bo el tòpic futbolístic que diu: entrenador nou, victòria assegurada. Els de Moreno han agafat les regnes del partit i han marcat els tempos des dels primers minuts. Amb aproximacions per la banda esquerra a càrrec de Samuel Sáiz, els gironins han buscat contínuament centrar pilotes al punt de penal que trobessin a la seva punta de llança, Stuani.

L'uruguaià ha sigut un mal de cap durant tot el partit pels defenses del conjunt madrileny. Els blanc-i-vermells han recuperat tímidament, la personalitat sobre el terreny de joc que en tantes ocasions havien pogut veure els aficionats gironins quan l'equip era a Primera Divisió.

El control i la solidesa mostrats pel Girona durant la primera part s'han dissolt a la segona, on cap dels dos equips ha pogut aconseguir el domini clar de la pilota fet que ha provocat algun ensurt per part de Dani Romera, davanter cedit pel Cadis, quan en un parell d'ocasions ha guanyat l'esquena de la defensa catalana. Tot i no tenir el control, el Girona no ha perdut la cara al partit i ho ha seguit intentat. Els de Moreno ho han provat però amb poca clarividència i efectivitat. Els atacs dels catalans eren una constant d'imprecisions.

stuani girona @GironaFC

Girona FC

Stuani també falla

El Girona hi anava i ho provava, sí, però amb més cor que cap. En l'últim minut de partit buscant el gol a la desesperada els catalans s'han trobat amb un penal. A Maffeo li ha caigut un rebuig, al vèrtex de l'àrea ha controlat, ha retallat, i de manera matussera Oscar Arribas l'ha derivat dins de l'àrea. Stuani ha tingut la glòria als seus peus per donar la victòria al conjunt gironí però ha llançat la pena màxima directament al pal esquerra de la porteria madrilenya, fallant així el seu primer penal (fins ara havia marcat els 13 que havia llençat) i deixant a tots els aficionats amb les mans al cap i lamentant-se de l'oportunitat perduda.

Ni el resultat ni l'actitud de l'equip a la segona part fan pensar que Juan Carlos Moreno pugui revertir la tendència negativa que es viu a Montilivi. La directiva hauria de ser conscient el problema existent va més enllà dels resultats. La persona que facin seure a la banqueta tindrà l'obligació de recuperar l'actitud, la intensitat i la personalitat que els catalans havien mostrat en campanyes anteriors. Si se segueix per aquest camí, l'anhel de tornar a primera s'esvaeix cada dia més.