La vida de Gerard Piqué ha fet un gir de 180 graus en l'últim any. Des de l'últim partit que va jugar defensant l'elàstica del FC Barcelona, el passat 8 de novembre del 2022 contra l'Osasuna, han passat moltes coses. S'ha desvinculat totalment del món del futbol professional i ara viu pel seu nou projecte, la Kings League, en què participen streamers com Ibai Llanos, Gerard Romero o TheGrefg. Recentment, ha passat pels micròfons de 'El Larguero' de la SER per fer balanç sobre aquest negoci i també per analitzar la seva vida lluny del Barça i l'actualitat del club blaugrana.

L'èxit de la Kings League

Des que es va retirar, Piqué s'ha centrat totalment en la Kings League, projecte que ha anat evolucionant fins a aparèixer també la Queens League o la Prince Cup: "Som un producte diferent i ens hem distanciat del futbol. No ens volem ni comparar amb el futbol. Ni podem ni volem. Som dues realitats totalment diferents". L'objectiu, com va quedar clar amb l'acord amb Mediaset, és arribar cada cop a més públic: "Dels 13 als 35 anys són el nostre públic objectiu. Orgànicament, però, la Kings League acabarà arribant a tothom. La generació més jove acabarà involucrant pares i avis. Sigui perquè necessiten diners per a entrades, perquè necessiten la tele per veure'ls...". 

Després d'omplir el Camp Nou i a punt de fer el mateix amb el Cívitas Metropolitano, l'objectiu ara és portar aquesta lliga a altres països. "Expandir la Kings League? La idea és crear 8-10 lligues màxim a escala mundial. Per al 2024 en tenim tancades dues, una a Europa i una altra a Llatinoamèrica. La idea és que una vegada es juguin aquestes lligues els millors s'ajuntin en una competició internacional per seguir creixent. A Espanya se'ns ha quedat petit el pavelló on juguem, l'omplim amb invitacions".

Queden dues jornades de la fase regular de la Kings League abans de posar rumb a Madrid per disputar els play-off. Amb les obres del Camp Nou, l'organització de la competició s'ha decantat per celebrar l'última jornada al Cívitas Metropolitano, estadi que també va ser l'escenari de La Velada del Año 3. A Piqué, però, li van preguntar sobre la possibilitat de celebrar algun esdeveniment al Santiago Bernabéu: "Sí, demanaria a Florentino el Bernabéu per a La Velada. El Madrid és un grandíssim club, mai no he dit el contrari, però quan ets seguidor del Barça, el Reial Madrid tot el que significa, ja sabeu...".

Gerard Piqué, després de la retirada

Després de tota una vida vinculat al Barça, Piqué es va retirar durant la primera meitat de la temporada 2022/23. Tot i portar tants anys a l'elit, l'exblaugrana no es penedeix de la seva decisió: "Trobo zero a faltar el futbol. És una etapa de la meva vida que ha passat. Quan prens la decisió d'anar-te'n, la prens. En això soc molt fred. Mirar enrere et serveix per a molt poc. Em va anar increïblement bé, millor del que s'esperava. Estic molt orgullós del que s'ha viscut. Ni somiant m'hauria sortit tan bé, però quedar-me en el passat seria un error". A més, fa broma sobre el seu ritme de vida actual: "Em vaig retirar del futbol per tenir els caps de setmana lliures i la veritat és que no en tinc cap".  

A més, ha donat la seva opinió sobre la sensible situació que viu el club blaugrana. "Preocupat pel Barça? És una certa preocupació. Sabem que la situació econòmica no és la millor, però estem en bones mans. Són un president i una junta que això ja ho han viscut i ho van deixar enrere. Ja els va passar al 2003. Són valents i saben què fan. Estem en mode supervivència, però sense descartar els títols. Cal continuar guanyant. La història t'empeny a competir cada any i alçar copes. Alhora, econòmicament no ets del tot competitiu. Jugar a això el presi ho sap fer molt bé. Crec que els propers 2-3 anys són crucials", conclou.