Que Xavi Hernández sigui el nou entrenador del Barça comportarà canvis importants dins de la plantilla. I una de les dures decisions que haurà de prendre és prescindir de futbolistes del primer equip. Alguns d'ells seran excompanys i alguns altres, jugadors sobrers, però al tècnic de Terrassa no li tremolarà el pols.

L'arribada de Xavi Hernández provocarà canvis importants al Barça

I qui està contra les cordes és Gerard Piqué. El segon capità del Barça podria canviar de rol amb l'arribada de Xavi. Ara mateix és el millor central de l'equip, però les lesions l'estan apartant de la titularitat. En aquests moments es troba apartat del grup per "una elongació al soli de la cama dreta". I no se l'espera fins d'aquí uns dies. Per això podria tornar amb les posicions de defenses centrals cobertes i ocupant un lloc a la banqueta.

Pique Barca EuropaPress

Gerard Piqué durant un partit del Barça / EuropaPress

Xavi Hernández haurà de decidir si Piqué, un dels cinc excompanys que segueixen de la seva etapa com a jugador, ha de ser imprescindible. Suposadament Sergio Busquets, Jordi Alba i Marc-André Ter Stegen tenen el seu lloc garantit, però Piqué i Sergi Roberto apunten a ser suplents d'inici.

Piqué no vol ser un problema per a Xavi i posarà la seva figura sobre la taula si el club ho veu convenient. El central barceloní deixa el seu futur obert i es posa com a solució si el club necessita deixar-lo marxar.

Xavi Hernandez EFE

Xavi Hernández assegut a la banqueta / EFE

Gerard Piqué no descarta l'opció de l'Inter Miami

Ja fa uns dies el mateix Piqué va explicar que volia retirar-se al Barça com a titular i en el lloc més alt. No vol acceptar una temporada com a suplent i sent una peça prescindible mentre omple el fons d'armari del Barça. "No acceptaré retirar-me sent suplent", va afirmar.

I per això torna a cobrar força l'opció de marxar a jugar a l'Inter Miami de David Beckham. Una jubilació daurada per a Piqué, acabant la seva carrera als Estats Units, i que coincidiria amb els desitjos de la seva dona, Shakira Mebarak, que vol anar a viure a Miami.

Tot i això, encara que remota perquè Piqué va dir que "em retiraré al Barça. Això és segur", se li obre una nova possibilitat a l'estranger. Piqué té l'oferta de l'Inter Miami sobre la taula i la podria acceptar al final de la temporada si Xavi el relega a la banqueta.

gerard pique riqui puig EFE

Gerard Piqué xocant la mà amb Riqui Puig / EFE

Es quedi una temporada més, marxi als Estats Units o s'acabi retirant, tothom sap que Piqué i el Barça seguiran relacionats d'alguna manera o una altra. I la intenció és que en un futur torni com a president del Barça. Temps al temps.

 

Imatge principal: Xavi Hernández i Gerard Piqué celebrant un títol amb el Barça / FC Barcelona