En plena investigació del cas del trasplantament de fetge a Éric Abidal, el seu cosí Gérard Armand, el suposat donant, ha parlat per primera vegada. En una entrevista a El Confidencial ha explicat el seu parentesc, que va ser el donant de fetge i que en cap cas va cobrar res.

Armand reitera que és cosí germà de l'actual secretari tècnic del Barça, perquè "el seu pare és germà de la meva mare". A més, en l'entrevista ha assegurat que ell va ser el donant. Armand relata l'inici de la història amb una trucada de la dona d'Abidal al febrer del 2012, i li va explicar que l'aleshores futbolista del Barça necessitava un fetge per curar el seu càncer.

"Però després es va posar pitjor, el tumor creixia i l'operació era urgent, així que va acabar acceptant-lo", afirma. També afegeix que "feia anys que no ens vèiem i cadascun vivia la seva vida". Després de l'operació la relació va millorar, però a mesura que ha passat el temps s'ha tornat a afeblir. Concretament des de la reobertura del cas que no tenen cap mena de relació.

Eric Abidal Barça llotja   EFE

EFE

Sobre les converses intervingudes a l'expresident del Barça, Sandro Rosell, en les quals es parlava d'una possible compra il·legal d'un fetge, Armand confessa quedar-se "atònit". "Jo soc el que ha donat el fetge. No vaig entendre res de res", explica.

Armand assegura que ha tornat a parlar davant de la justícia "perquè vull saber si algú es va lucrar amb la meva donació, amb el meu cos...". I espera que Abidal no tingui res a veure amb el presumpte cas de tràfic d'òrgans, igual que ell que no va cobrar res de res: "D'entrada, quan la seva dona em va cridar, el primer que em va dir és que no era possible pagar-me, ni donar una recompensa, perquè es considerava trànsit, ni jo ho hagués volgut, perquè l'Éric és família".

Ara bé, el cosí d'Abidal vol saber la veritat de tot i esperar les declaracions del mateix Éric Abidal, de Sandro Rosell i de Juan José Castillo.